Szerző: Koi Tamás

2020. január 3. 13:55

Itt a kamera, hol a kamera?

A kínai OnePlus a CES alkalmával bemutatott egy kétségtelenül formabontó koncepciót, melynek lényege nagyjából annyi, hogy ne éktelenkedjen annyi lencse az okostelefon hátlapján.

Nem is igazi okostelefon, aminek nincs legalább három, de inkább négy kameralencséje a hátoldalán, a gyártók legalábbis sokáig ezen a téren is "öldöklő" versenyt folytattak egymással, úgyhogy mostanra tényleg elérkeztünk oda, hogy a számos lencsetag már inkább zavarónak tűnhet, hiszen nem elég, hogy megtöri a dizájnt, de ki is dudorodik a készülék hátlapjából.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Mindkét - vélt vagy valós - problémára egyszerre kínál megoldást a OnePlus Concept One nevű okostelefon-koncepciója, melynél egy speciális lencsevédő üveget használt a gyártó, így bizonyos szögből nézve egyáltalán nem látszik, hogy kamerák vannak a mobil hátlapján. A megoldás az elképzelések szerint nem olyan triviális, mint mondjuk egy polárszűrőnél, itt a védőüveg átlátszóságát elektronikusan képes vezérelni a rendszer - ilyen üveget használ egyébként a McLaren bizonyos utcai sportkocsiknál, nem véletlen, hogy a OnePlus a brit autógyártóval együttműködve dolgozik az eljáráson.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.