Szerző: Voith Hunor

2016. június 23. 16:20

Megújult a legolcsóbb Kindle

Az ára nem változott, de kétszer több memória és hangos felolvasási funkció került bele.

Az Amazon két hónapja dobta piacra a Kindle termékcsalád csúcsmodelljét, a nettó 290 dollárról induló Oasist, most pedig a termékpaletta belépő e-könyv-olvasóját is frissítette, miközben a kedvező, nettó 80 dolláros árhoz nem nyúlt. A legolcsóbb Kindle új változata nem kapott egetrengető fejlesztéseket, de a cég pont eléggé nyúlt hozzá ahhoz, hogy a sorban következő és másfélszer drágább (120 dolláros) Kindle Paperwhite fényében ne tűnjön túlságosan kevésnek a tudása.

Sajnos a másik három könyvolvasó leghasznosabb tulajdonsága, a háttérvilágítás a modellfrissítéssel nem került be a Kindle-be – úgy tűnik, az Amazon ezt a funkciót erősen piaci szegmentálásra használja. Az Amazon a kijelzőpanelt sem cserélte le, így az továbbra is csak 167 PPI képpontsűrűségű, ami a többi Kindle modellhez képest jól láthatóan kevésbé éles betűrajzolatot eredményez. A memória viszont a duplájára, 512 megabájtra bővült, és az olvasó most már Bluetooth-támogatást is kínál. Utóbbit a VoiceView funkció miatt, melynek segítségével a látássérültek is használhatják "olvasásra" a Kindle-t, az eszköz így egyszerűen felolvassa a könyveket.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég 2013-ban vásárolta fel a szövegfelolvasó technológiát fejlesztő IVONA Software-t, és ezt használja az Alexa digitális asszisztensben és így annak fizikai megtestesülésében, az Echóban is. A lépést a látássérültek bizonyára értékelni fogják, bár az Amazon egyszer már kínált szövegfelolvasási lehetőséget, de 2011 után kivette ezt a funkciót a Kindle-ekből. Az akkoriban még megtalálható fizikai füllhallgatócsatlakozó viszont nem tért vissza, így a hallgatáshoz szükség van egy Bluetooth-os fülhallgatóra is.

Az eszköz kicsit vékonyabb és könnyebb lett (11 és 16 százalékkal), és a formáján finomított az Amazon, hogy hosszabb olvasások alkalmával a korábbinál kényelmesebb legyen a fogása. A szokásos fekete mellett fehér színben is kapható lesz július 7-től, a 80 dolláros ár pedig a többi amazonos könyvolvasóhoz hasonlóan a főoldal alján könyvreklámokat megjelenítő változatra vonatkozik, a reklámmentességért további 20 dollárt kell fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról