Szerző: Bodnár Ádám

2014. december 2. 08:53

Innovatív mobilos emailappot vett a Microsoft

A más mobilplatformok felé nyitás jegyében a Microsoft megvásárolta az Acomplit, amely üzleti felhasználásra szánt mobilos emailklienst fejleszt Android és iOS platformokra. Az ígéret szerint a technológiát valamilyen módon az Outlookba is beoltja a cég. Windows Phone-verzióról azonban egyelőre nincs szó.

Egy múlt héten véletlenül megjelenített, de gyorsan törölt blogbejegyzésből már sejteni lehetett, hogy a Microsoft felvásárolta az Acompli nevű, mobil emailklienst fejlesztő vállalatot, most azonban a cégektől megérkezett a hivatalos megerősítés is. Az üzletet állítólag 200 millió dollár körüli összegért ütötték nyélbe, a pontos összeg nem nyilvános.

Az emailezés megreformálásán számos cég dolgozik, se szeri, se száma az alternatív emailklienseknek a különböző platformokra. Az erőfeszítések mögött az a felismerés húzódik meg, hogy a klasszikus emailkliensek nem használhatók elég hatékonyan mobilos környezetben, nagy mennyiségű levél feldolgozására. A Google a közelmúltban mutatta be saját elképzelését, az Inboxot, de az IBM is a napokban állt elő saját elképzelésével, amely közösségi funkciókkal oltja be a levelezőklienst. Hasonló megoldáson dolgozik az Acompli is.

Ha a vállalat neve nem ismerős, az nem véletlen, a céget alig másfél évvel ezelőtt alapították a Zimbártól és a VMware-től távozott szakemberek. Az Acompi célja egy üzleti célokra hatékony levelezőkliens létrehozása a két legnépszerűbb mobil platformra, Androidra és iOS-re, amely segítségével a felhasználók könnyen kezelhetik a fontos munkahelyi leveleiket, szervezhetnek találkozókat és dolgozhatnak a csatolt állományokkal. A Play Store adatai szerint az Acompli klienst 10-50 ezer közötti letöltést ért meg eddig az Android alkalmazás-piacterén.

01:31
 

Acompli Email App: Product Tour

Még több videó

"Egy olyan világban, ahol az emailek több mint felét mobil eszközön olvassák, létfontosságú, hogy az embereknek fantasztikus levelezőt adjuk, akárhová is mennek" - írta a felvásárlás kapcsán született blogbejegyzésben a Microsoft Office 365-ért és Outlookért felelős vezetője, Rajesh Jha. A hivatalos Microsoft-blogban olvasható információk szerint a redmondi cég az Acomplit valamilyen módon az Outlookot fejlesztő csapat munkájával egyesíti, a cél egy keresztplatformos mobil emailkliens létrehozása, amely sokféle emailszolgáltatóval működik együtt, Exchange-fiókok mellett Gmaillel is például.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

"A következő hónapok során még több információt osztunk meg a terméktervekkel kapcsolatban, ahogy az Acompli a Microsoft részévé válik" - írja a felvásárolt cég elnök-vezérigazgatója, Javier Soltero az Acompli-blogban. "Továbbra is kitartunk az eredeti Acompli-vízió mellett, ami a legjobb mobil emailalkalmazás létrehozását jelenti bármilyen platformra, bármilyen szolgáltatáshoz." Az ígéret szerint a Microsoftba olvadás az eddig kiadott appokat semmilyen tekintetben nem befolyásolja, az iOS-en és Androidon futó Acompli ugyanúgy használható marad, sőt, néhány hetente érkeznek újabb képességek is hozzájuk.

Az "új" Microsoftnál az irodai alkalmazások már nem a Windows piaci részesedésének bebástyázását szolgálják, hanem olyan önálló termékek, amelyek más platformokon is elérhetők - a Microsoft egy jó ideje kínál iOS-en futó Office-t, illetve készül az androidos verzió is. Az Outlook azonban eddig megmaradt Windowson, az Acompli révén a Microsoft a többi mobil kliensre is versenyképes emailappot kínálhat. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a Windows Phone-nal, amelyre az Acompi egyelőre nem érhető el és a kiadott közlemények még csak nem is említik a Microsoft saját mobil platformját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról