Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 19. 11:26:00

Rendszerezi a céges levelezést az IBM

Vállalati levelezőklienst indít az IBM. A vállalat jövő év elején megjelenő Verse névre hallgató kezdeményezése egyszerre alkalmazkodik az adott cég felhasználóinak szokásaihoz, így a levelek rendszerezése mellett a kollaborációt is megkönnyíti.

Új szolgáltatást indít az IBM, amellyel a vállalati emailezést igyekszik átláthatóbbá tenni. Az elektronikus postaládák rendszerezésére az utóbbi időben több megoldást is láthattunk, ilyen például a néhány hete a Google gondozásában megjelent Inbox is, amely különböző kategóriákba osztja a leveleket és azokból a lényeges elemeket jeleníti meg először. Az IBM megoldása kicsit más megközelítést alkalmaz, a vállalat szerint a rendszer nem csak az emailek kezelését, de az egyes feladatok, naptárak, találkozók rendszerezését és a kollaborációt is egyszerűbbé teszi, történjen az akár szöveges üzenetváltással vagy videochaten keresztül.

A Verse a cég szerint elsősorban fejlett analitikai képességeivel, illetve az úgynevezett "faceted search" vagy "csiszolt" kereséssel különbözteti meg magát a konkurenciától, amelynek köszönhetően mindig az adott nap legfontosabb információit jeleníti meg a felhasználók számára, beleértve azon kollégák névjegyeit is, akikkel valószínűleg kapcsolatba kell majd lépni az aktuális feladatok kapcsán.

1:51
 

IBM Verse - Changing the way you work

Még több videó

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A rendszer emellett képes tanulni a felhasználók szokásaiból, akiknek preferenciáik és prioritásaik alapján idővel egyre pontosabb és relevánsabb adatokat szolgáltat az egyes projektekkel kapcsolatban - belekalkulálva az adott vállalaton belüli többi felhasználó tevékenységét is, amennyiben azok hasonló feladaton dolgoznak. A cég szerint a jövőben Verse felhasználói a Watson szuperszámítógép képességeit is használatba vehetik majd egyes feladatokhoz.

Az IBM mindezek mellett hangsúlyozza, hogy a szolgáltatás személyre szabásához használt, az emailekből és naptárakból szerzett adatokat semmilyen más célra nem használják fel. A vállalati szintű biztonságról mindezek mellett a rendszer mögött működő SoftLayer Cloud gondoskodik. Az IBM Verse béta verziója még ebben a hónapban elérhetővé válik néhány kiválasztott partner számára - az érdeklődők a vállalat kapcsolódó weboldalán tudnak jelentkezni. Az első stabil, freemium változat a tervek szerint 2015 első negyedévében jelenik meg, a PC-s verzió mellett Android és iOS alkalmazások formájában is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:28

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.