Szerző: Bőle György

2023. október 19. 13:03

Bare metal GPU Kubernetes klasztertől a cloudig

Egy komplex infrastruktúra evolúciójának tapasztalatai dióhéjban.

Az önvezetést elősegítő machine learning modellek készítéséhez kezdetben különálló GPU szervereket használt az aiMotive csapata. Egy idő után szükségessé vált, hogy szervereiket rendszerezzék a jobb kihasználtság érdekében, így ma már egy ezekből épített Kubernetes klaszter szolgálja ki az infrastruktúrát. Ahhoz, hogy egy hirtelen megnövekedett erőforrás igényt költséghatékony módon ki tudjanak kielégíteni, egy sokkal dinamikusabban skálázódó környezetben, az AWS cloudban is felépítették klaszterünket.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Csizmadia Dénes (aiMotive) a HWSW free! meetup-sorozat Kubernetes állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadása során a folyamatoknál gyűjtött tapasztalatok mellett a következő kérdésekre igyekezett választ adni:  Mi szükséges ahhoz, hogy GPU erőforrást igénylő folyamatokat futtassunk Kubernetesen? Milyen előnyök, hátrányok és üzemeltetést érintő kihívások vannak egy bare metal és egy cloud szolgáltatónál létrehozott Kubernetes klaszter esetében?

14:44
 

Bare metal GPU Kubernetes klasztertől a cloudig

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról