Szerző: Bőle György

2021. május 26. 21:15

3rd party library kiválasztása, azaz vennél-e használt autót vaktában?

Nem jó ötlet aláaknázni a kódot, érdemes megnézni honnan is ered a felhasznált lib.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A különböző keretrendszerek és szabad szoftverek nagyon sok munkát megspórolnak a fejlesztés folyamán. De gyakran nem figyelünk arra, hogy honnan ered a library, csak arra, hogy funkcionalitásra tudja-e amit keresünk. Erre pedig figyelni kell, mert az utóbbi időben egyre gyakrabban használják a támadók a különböző fejlesztési eszközöket és szoftverfüggősségeket a támadó kód bejuttatására. Vinkovits Márk (Ericsson) biztonsági szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. május 19-i, biztonságos szoftverfejlesztéssel foglalkozó állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában röviden vázolja, melyek az alapvető higiéniás szabályok a libek kiválasztása során.

A téma iránt érdeklődők a biztonságos szoftverfejlesztés alapjaival a HWSW 2021. május 31-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

17:01
 

3rd party library kiválasztása, azaz vennél-e használt autót vaktában? - Vinkovits Márk (Ericsson)

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:48

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.