Szerző: Bőle György

2021. május 20. 14:36

Szerveroldali template injection: hogyan gyárt egy fejlesztő backdoort akár egy PDF exporttal

Egy egyszerű fejlesztői figyelmetlenségből sokszor hatalmas probléma lehet.

Rengeteg alkalmazás tartalmaz valamilyen formában PDF vagy más formátumú exportálási lehetőséget (HTML). Ezek a rendszerek a változó adatok miatt különböző template-k használatával dolgoznak, amivel kapcsolatosan kevésbé ismert IT security problémák merülnek fel az auditokon. Ilyen probléma a szerveroldali template injection.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Módly Márk biztonsági szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. május 19-i, biztonságos szoftverfejlesztéssel foglalkozó állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában megismerjük mit okozhat akár egy kis figyelmetlenség, és hogyan előzzük meg a fent ismertetett problémát.

Tanulnál Márktól? Az érdeklődők a biztonságos szoftverfejlesztés alapjaival a HWSW 2021. május 31-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek - Márk vezetésével. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

15:16
 

Szerveroldali template injection avagy hogyan gyárt egy fejlesztő backdoort akár egy PDF exporttal

Még több videó

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 12:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.