Szerző: Bőle György

2021. május 20. 14:36

Szerveroldali template injection: hogyan gyárt egy fejlesztő backdoort akár egy PDF exporttal

Egy egyszerű fejlesztői figyelmetlenségből sokszor hatalmas probléma lehet.

Rengeteg alkalmazás tartalmaz valamilyen formában PDF vagy más formátumú exportálási lehetőséget (HTML). Ezek a rendszerek a változó adatok miatt különböző template-k használatával dolgoznak, amivel kapcsolatosan kevésbé ismert IT security problémák merülnek fel az auditokon. Ilyen probléma a szerveroldali template injection.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Módly Márk biztonsági szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. május 19-i, biztonságos szoftverfejlesztéssel foglalkozó állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában megismerjük mit okozhat akár egy kis figyelmetlenség, és hogyan előzzük meg a fent ismertetett problémát.

Tanulnál Márktól? Az érdeklődők a biztonságos szoftverfejlesztés alapjaival a HWSW 2021. május 31-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek - Márk vezetésével. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

15:16
 

Szerveroldali template injection avagy hogyan gyárt egy fejlesztő backdoort akár egy PDF exporttal

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:51

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.