:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 6. 10:32

Konzolra is jön a Sony magas bitrátás streamingszolgáltatása

Az eddig Bravia Core néven ismert, csak a cég tévéire korlátozódó streamingszolgáltatás Sony Pictures Core appként már PlayStation 4 és 5 modelleken is használható.

PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokon ad lehetőséget mintegy 2000 mozifilmhez való hozzáférésre a Sony új alkalmazása. A korábban Bravia Core néven ismert, a játékgépeken már Sony Picture Core-ként található appon keresztül vásárolni és kölcsönözni is lehet a Sony Pictures Entertainment által készített filmeket, amit a PlayStation Plus Premium és Deluxe csomagok előfizetői némi kedvezménnyel tehetnek meg. A tagok akár 100 filmhez is hozzájuthatnak ingyen, amiket reklámok nélkül tekinthetnek meg, a kínálatban megtalálhatók többek közt a Looper, a Kingsglaive: Final Fantasy XV, az Elysium és a Resident Evil Damnation címek.

Korábban már többször is felmerült az észrevétel, hogy a Sony a PS Plus előfizetők számára is lehetővé tehetne ingyenes streamelési lehetőséget, ezzel vonzóbbá téve a csomagot. Láthatóan mostanra szánta el magát a japán cég a lépésre, miután az éves PS Plus Premium előfizetés árát 120 dollárról 160 dollárra emelte. Maga az alkalmazás ingyenes, de a tartalmakat „bérelni” kell vagy megvásárolni. 

sonycore_kiemelt_kep

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Sony blogposztja szerint a Bravia Core a többi platformon egyelőre megtartja nevét és csak jövőre esik a márkaváltás áldozatává, PlayStation-konzolokra pedig egyelőre 23 piacra vezetik be az átnevezett appot (ami a PlayStation Media menüjéből érhető el), többek közt az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon élők számára, a magyar elérhetőségről egyelőre nincs információ. 

Az app PlayStation-verziója viszont (egyelőre) nem tartalmazza az egyik legfontosabb funkciót, ami miatt a Bravia és Xperia felhasználóknak annyira szimpatikus a szolgáltatás: a Sony Pure Stream technológiáját, amivel akár 80 Mbps sebességgel lehet streamelni HDR videókat. Ez ömagában nem túl beszédes szám, de összehasonlításként a Netflix átlagosan 25 Mbps-es sebességet ajánl a 4K-videókhoz, és a Sony túlszárnyalja a Prime Videót, a Maxot és más szolgáltatásokat is ilyen téren.

A magasabb bitráta lehetővé teszi, hogy a 4K Blu-ray lemezekhez hasonló minőségben közel veszteségmentes legyen a streaming. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban a PlayStation eszközök Sony Pictures Core alkalmazásában nincsenek még erre vonatkozó beállítások és a technikai dokumentumok sem tesznek róla említést, de várhatóan a jövőben erre is sor kerülhet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 05:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.