:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 24. 10:38

Leválasztja a nagy kijelzőről a PS5-öt a Sony

Újabb részleteket árult el a Sony Interactive Entertainment az év végén érkező új, játékok streamelésére (igaz, csak a háztartáson belül) alkalmas, kézi konzolhoz hasonlító hardveréről.

Egy háztartásban a nagy kijelzőért olykor komoly harc folyik, ha a felnőttek például sorozatrészeket néznének, miközben a csemete éppen egy CoD multi meccset játszana le a barátaival - ilyenkor eddig a legkézenfekvőbb megoldás egy gyerekszoba tévé beszerzése volt, a Sony azonban a PlayStation Portallal újabb huszárvágással vethet véget az esti családi vitáknak.

A kézi konzolra emlékeztető PlayStation Portalt először májusban mutatta be a japán gyártó, később ígérve részleteket az eszközről, mely valójában csak a méretét tekintve kézi konzol, önálló működésre ugyanis az eszköz képtelen. A PS Portal valójában egy streaming célhardver, mely a háztartásban (azonos helyi hálózaton) lévő PS5-ről streameli WiFi-n keresztül a 8 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzőjére a támogatott játékokat.

ps_portal

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kijelző voltaképpen egy DualSense kontroller két fogantyúját választja ketté, így pontosan ugyanazok a vezérlőelemek használhatók vele, mint a sima kontrollerekkel, illetve ugyanúgy elérhető a haptikus ravasz és a vibramotor funkció is a kompatibilis játékok esetében.

A PlayStation Portal koncepciója ezzel együtt is vérzik néhány kisebb-nagyobb sebből, így értelemszerűen egyszerre csak egy játékot tud streamelni egy PS5 egy eszközre, azaz a többgyerekes családoknál szó sincs sem házon belüli multilehetőségről, pláne arról, hogy a gyerekek netán nem ugyanazzal a játékkal játszanak párhuzamosan. 

00:43
 

PULSE Explore & PULSE Elite Teaser | PS5

Még több videó

Az eszköz emellett nem támogatja a Sony PS5-ökön a jövőben elérhető felhős streaming lehetőséget, nincs Bluetooth-csatlakozási lehetősége (van ugyanakkor rajta 3,5 mm-es headset-csatlakozó), támogatja ugyanakkor a Sony saját, veszteségmentes, magas minőségű vezeték nélküli hangátviteli technológiáját, a PlayStation Linket, melyhez két új eszközt, a Pulse Elite fejhallgatót és a Pulse Explore fülhallgatót is bemutatott a Sony.

A PlayStation Portal konkrét megjelenési dátuma egyelőre továbbra sem ismert, az ára azonban legalább már igen: a streaming eszköz az eurozónában 220 euróba fog kerülni, ami az aktuális árfolyamtól függően nagyjából 85-90 ezer forintos magyarországi fogyasztói árat feltételez. Ugyanennyit kérnek majd a Pulse Explore fülhallgatóért, míg a Pulse Elite 150 eurós ajánlott fogyasztói áron találhat majd gazdára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 12:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.