Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 8. 11:56

Megmutatta új hardvereit a Google

Szokás szerint az Apple szeptemberi bemutatójának hatásait próbálja tompítani a Google azzal, hogy idő előtt fellebbentette a fátylat az idei Pixel-széria újdonságairól.

Valamivel kevesebb, mint egy hónap van hátra a Google nagy őszi hardverbejelentő eseményéig, melyet idén is a megszokott Made by Google név alatt rendeznek New Yorkban, egész pontosan október 4-én. A saját hardvereket immár megszokott, éves frissítésekkel piacra dobó cég ugyanakkor már most megmutatta a bemutató legnagyobb sztárjait, a Pixel 8 és 8 Pro modelleket, valamint a Pixel Watch okosóra új generációját.

A teaservideó immár a Google újdonságainak minden részletét megmutatja, ami egyáltalán nem szokatlan a cég részéről, mely tavaly hasonlóképpen már a hivatalos premier előtt fellebbentette a fátylat az új okostelefonokról.

00:24
 

Sneak Peek at Google Pixel 8 & Pixel 8 Pro

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az időzítés aligha véletlen, szeptember 12-én tartja ugyanis az Apple a szokásos évi iPhone-bemutatóját, ahol a várakozások szerint az iPhone 15 sorozat és az új Apple Watch széria debütál majd - bár a Google hardvereladásai eltörpülnek az Apple-é mellett, bizonyára fontos szempont lehet az is, hogy többnyire ezeken a rendezvényeken érkezik meg az Android operációs rendszer következő főverziójának végleges változata.

Az új Pixelekről egyébként továbbra sem árul el semmilyen műszaki részletet a Google, az eddigi kiszivárgott pletykák, illetve maga a videó arra utalnak, hogy a gyártó elsősorban a kijelzőkhöz nyúlt hozzá, így a Pixel 8 a korábbi 6,3 hüvelyk helyett 6,17 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, a Pixel 8 Pro megjelenítőjének képátlója viszont marad 6,7 hüvelykes - a kijelzők mindkét esetben teljesen sík felületűek lesznek.

A Google - szintén az Apple-nek fricskát mutatva - egy napon keresztül több piacon akciózza is termékeit, szeptember 12-én, a keresőcég 25. születésnapja alkalmával.

a címlapról