Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 8. 11:56

Megmutatta új hardvereit a Google

Szokás szerint az Apple szeptemberi bemutatójának hatásait próbálja tompítani a Google azzal, hogy idő előtt fellebbentette a fátylat az idei Pixel-széria újdonságairól.

Valamivel kevesebb, mint egy hónap van hátra a Google nagy őszi hardverbejelentő eseményéig, melyet idén is a megszokott Made by Google név alatt rendeznek New Yorkban, egész pontosan október 4-én. A saját hardvereket immár megszokott, éves frissítésekkel piacra dobó cég ugyanakkor már most megmutatta a bemutató legnagyobb sztárjait, a Pixel 8 és 8 Pro modelleket, valamint a Pixel Watch okosóra új generációját.

A teaservideó immár a Google újdonságainak minden részletét megmutatja, ami egyáltalán nem szokatlan a cég részéről, mely tavaly hasonlóképpen már a hivatalos premier előtt fellebbentette a fátylat az új okostelefonokról.

00:24
 

Sneak Peek at Google Pixel 8 & Pixel 8 Pro

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az időzítés aligha véletlen, szeptember 12-én tartja ugyanis az Apple a szokásos évi iPhone-bemutatóját, ahol a várakozások szerint az iPhone 15 sorozat és az új Apple Watch széria debütál majd - bár a Google hardvereladásai eltörpülnek az Apple-é mellett, bizonyára fontos szempont lehet az is, hogy többnyire ezeken a rendezvényeken érkezik meg az Android operációs rendszer következő főverziójának végleges változata.

Az új Pixelekről egyébként továbbra sem árul el semmilyen műszaki részletet a Google, az eddigi kiszivárgott pletykák, illetve maga a videó arra utalnak, hogy a gyártó elsősorban a kijelzőkhöz nyúlt hozzá, így a Pixel 8 a korábbi 6,3 hüvelyk helyett 6,17 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, a Pixel 8 Pro megjelenítőjének képátlója viszont marad 6,7 hüvelykes - a kijelzők mindkét esetben teljesen sík felületűek lesznek.

A Google - szintén az Apple-nek fricskát mutatva - egy napon keresztül több piacon akciózza is termékeit, szeptember 12-én, a keresőcég 25. születésnapja alkalmával.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.