Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 1. 11:02

Itt a Lenovo kézi konzolja, ami hadat üzen az Asus ROG Ally-nak

A Windows használata miatt lényegében egy hordozható PC a Lenovo új masinája, aminek kialakítása bár a konkurensekre hasonlít, egy fokkal fejlettebb megoldásokat mutat.

Júliusban lehetett hallani először róla, hogy a Lenovo egy Windows 11-et futtató kézikonzolon dolgozik, ami Legion Go néven érkezhet a Valve Steam Deckjének versenytársaként. A berlini IFA alkalmából a gyártó hivatalosan is leleplezte az eszközt, aminek külseje sok meglepetést már nem tartogatott annak fényében, hogy pár hete az első képek is kiszivárogtak róla.

A Legion Go oldalain két Joy Con-szerű kontroller látható, melyek lecsatolhatóságuk miatt a Switch megoldását idézik, a Lenovo esetében azonban a TrueStrike nevet kapta a vezérlő. A hasonlóságok azonban itt véget is érnek, mivel a TrueStrike kontrollerek többre képesek, és a Nintendónál jobban kihasználják a lehetőségeket: összesen 10 programozható gombot kap (ravaszok, markolatgombok) a játékos az integrált trackpad, egy nagy D-pad, egy ferde egérgörgő mellett, mindezt RGB világítással.

01:54
 

Lenovo Legion Go – Official Launch Trailer

Még több videó

A panel egy 8,8 hüvelykes Lenovo PureSight játékokhoz készült érintőképernyő, amin 16:10-es képarányban, Quad HD Plus (2560 x 1600 pixel) felbontással futnak a játékok akár 144 Hz-es képfrissítéssel. Ez a méret lényegesen meghaladja a rivális eszközökét, nagyobb mint a Switch OLED panelje, vagy az Asus ROG Ally, a Steam Deck, de még a Logitech G Cloud kijelzőjénél is.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A konzol belsejében egy AMD Ryzen Z1 Extreme processzor dolgozik, a grafikus kártya pedig a ROG Ally-ban is található AMD RDNA. Adott még 16 GB LPDDR5X RAM és 1 TB háttértár, tehát az Asus konoljához hasonló szintű teljesítményre lehet számítani. A komponensek magukkal hozzák, hogy a Legion Go működése meglehetősen energiaigényes, ezért a Lenovo 49,2 wattórás akkumulátorral szerelte fel a kézi konzolt, ami a Super Rapid Charge gyorstöltési technológiával a cég állítása szerint körülbelül 30 perc alatt tölthető fel 70 százalékosan. Arra vonatkozóan azonban nem közöltek becsléseket, hogy ez számszerűsítve hány óra használatot tehet lehetővé.

A Lenovo Legion Coldfront hőtechnológiája a Lenovo Legion Go-ban is megtalálható egy folyadékkristályos polimer 79 lapátos ventilátorral, amely a készüléket 25 dB-nél kisebb ventilátorzajjal tartja hűvösen a csendes üzemmódban. Csatlakoztathatósság terén adott a wifi 6E, a Bluetooth 5.2 támogatás, a termék pedig két USB Type-C porttal van felszerelve.

Hivatalos magyar fogyasztói árat még nem közölt a gyártó, de az eurozónára érvényes 799 eurós ár nettó 306 ezer forintnak felel meg.

lenovo_legi

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.