Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 17. 12:37

Így nézhet ki a Lenovo kézikonzolja

Kiszivárgott képeken a Lenovo Legion Go, ami erősen emlékeztet modularitása miatt a Nintendo slágerére, a Switch-re. Újabb erős hardvergyártó lép be a kézikonzolok/PC-k versenyébe.

Egy hónapja lehetett hallani először róla, hogy a Lenovo egy Windows-t futtató kézikonzolon dolgozik, ami Legion Go néven érkezhet a Valve Steam Deckjének versenytársaként. A Windows Report nemrég közzétette a birtokába került első "exkluzív" képeket a készülékről, amik mutatják a Steam Deck-kel, az Asus ROG Ally-jal és a Nintendo Switch-el való hasonlóságot, mind kialakítás, mind modularitás terén.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A nyolchüvelykes kijelzővel felszerelt Legion Go oldalain két Joy Con-szerű kontroller látható, melyek lecsatolhatóságuk miatt a Switch megoldását idézik, de a Steam Deckhez hasonlóan kontúros, rögzített markolatokkal rendelkeznek. A jobb oldali vezérlőn ráadásul egy érintőpad kap helyet, és mivel a kontrollerek eltávolíthatók, ezért a feltételezések szerint a főkijelző is vezérelhető érintéssel.

A legszembetűnőbb mégis az lehet a képek alapján, hogy a Lenovo nem fél a vaskos kialakítástól, ami azt jelentheti, hogy van elférhetnek benne az erősebb akkumulátorok, és ezáltal akár jobb üzemidőt produkálhat majd a vékonyabb kialakítású ROG Ally-hoz képest.

A Windows Report szerint az eszköz a Windows 11-et kapja meg, tehát minden olyan PC-s program játszható lesz, amely támogatja a készülék specifikációit. Specifikációk terén egyelőre csak találgatások vannak, eddig a ROG Ally-t is működtető AMD Phoenix processzorai jöttek szóba, és adott lesz az SD-kártyával való bővítés lehetősége, valamint két USB-C port is.

legion

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

16

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.