Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 29. 13:11

Nem készít több Legion gamer mobilt a Lenovo

Igaznak bizonyultak a pletykák: a Lenovo búcsúzik a Legiontól.

Egy ideje nagy a csend a Lenovo kifejezetten játékosoknak szánt okostelefonokat készítő Legion márkája körül, a cég legutóbb tavaly nyáron jelentett be készüléket, a Legion Y70 modellt. A márka megszűnéséről szóló pletykák nyomán a cég szóvivője pár napja megerősítette, hogy valóban leállította a telefonos üzletág tevékenységét.

A hivatalos tájékoztatás szerint a gyártó egy szélesebb körű üzleti átalakítás és a játékportfólió konszolidációja részeként szünteti meg az androidos Legion gamer mobilokat, de természetesen a jövőben továbbra is aktívan fejleszt majd más termékeket a gamer piacra. Egyelőre nem tudni, hogy a használatban lévő korábbi modellek szoftverfrissítéseire milyen hatással lesz a döntés. 

A gazdasági nehézségekkel terhelt időszak nem kedvez a jellemzően drága gamer mobilok piacának, a Xiaomi a közelmúltban a Black Shark termékcsaládon dolgozó több száz dolgozóját építette le szintén költségcsökkentési megfontolásból. A szegmensben ROG Phone márkával jelenlévő ASUS házatáján viszont egyelőre nem látni aggasztó jeleket, a cég április 13-án adja ki a széria következő darabját, a ROG Phone 7 csúcsmodellt.

a címlapról