Szerző: Koi Tamás

2022. június 23. 10:30

Sanyarú sors vár a kínai influenszerekre

Az influenszerek élete ha lehet még nehezebbé válik mostantól Kínában, a pártvezetés ugyanis új magatartási kódexet írt elő a világ legnépesebb országában tevékenykedő online véleményvezérek számára.

Rendet tenne a világ legnagyobb influenszer-közössgében, illetve közvetetten azok rajongói körében a kínai kommunista párt, így mostantól az országban tevékenykedő véleményvezérekre új, a korábbinál szigorúbb szabályok (vagy ahogy a pártvezetés fogalmaz, "önkéntes magatartási kódex") vonatkozik - különösen az általuk élőben közvetített tartalmak esetén. 

A kódex egyik legfontosabb új előírása, hogy mostantól azok az influenszerek, akik bizonyos, "komoly szakértelmet igénylő" témákban megszólalnak csak abban az esetben tehetik ezt meg, ha igazoltan rendelkeznek valamilyen szakirányú képesítéssel vagy tanúsítással. Ilyen, "szakképesítést" igénylő témák többek közt a jogi vagy orvosi, egészségügyi területeket érintő tartalmak. Az igazolást az előírás szerint a platformüzemeltetőknek kell bemutatni.

chine_live_broadcasting

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A fentieken túl - különösen az élő közvetítések során - kifejezetten kerülendő mindennemű olyan megnyilvánulás, mely a Kínai Kommunista Párt vezetését bármilyen módon lejáratja, kedvezőtlenül ábrázolja, illetve pozícióját képes potenciálisan gyengíteni, beleértve bármilyen, a pártvezetést utánzó deep fake technológia alkalmazását. 

Mindezek mellett a véleményvezérek által közvetített tartalom nem ábrázolhat élelmiszerpazarlást, luxuscikkeket és egyáltalán bármilyen fényűzést, illetve nem lehet szexuálisan kihívó vagy a szexre közvetlenül utaló.

Az elmúlt hónapokban a kínai államvezetés számos olyan, határozott intézkedést vezetett be, mellyel az országban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő véleményvezér- és celebszakmát megzabolázza, illetve kontroll alatt tartsa az általuk gyártott, rajongok milliói által napi szinten fogyasztott tartalmat.

Az intézkedések részeként a párt múlt hónapban megtiltotta a 16 évnél fiatalabb kínaiak számára, hogy este 10 óra után livestreaming-tartalmat fogyasszanak, illetve ettől az időponttól kezdve általában véve tilos számukra az influenszerek virtuális megajándékozása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.