Szerző: Koi Tamás

2021. november 5. 09:57

Lengyel kézbe kerül a Mall.hu

Új tulajdonoshoz kerülhet jövőre a webáruházával Magyarországon is jelen lévő cseh Mall Group, a régió egyik meghatározó e-kereskedelmi cége. A vevő a lengyel Allegro Csoport, melynek ez az első, jelentős nemzetközi akvizíciós üzlete.

Megvásárolja a Mall Csoportot és a hozzá tartozó WE DO logisztikai céget azok tulajdonosaitól a lengyel Allegro Csoport, ezzel a legnagyobb kelet-európai e-kereskedelmi szolgáltató hivatalosan is megjelenhet Magyarországon a Mall hazai érdekeltsége révén. Ez az Allegro első, nagyobb nemzetközi felvásárlása - a céget a helyi piacon az utóbbi időszakban az Amazon tartja komoly nyomás alatt, mely idén tavasszal indította el lengyel webáruházát.

A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban és Lengyelországban jelen lévő Mall Csoport 40%-a a cseh PPF Csoport tulajdonában van, az e-kereskedelmi cég vezetője pedig az a Jan Hanus, aki tavaly december végéig a szintén a PPF tulajdonában lévő Telenor Magyarországot vezette. Az Allegro közleménye szerint az akvizíciót követően a vállalat jelentős mértékben növelheti majd európai elérését, 70 millió potenciális vásárlóval számolva.

mall-group

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy a 880 millió eurós összértéket képviselő üzlet létrejötte milyen hatást gyakorolhat a magyar e-kereskedelmi piacra, ahol egyébként is dominálnak a külföldi tulajdonban lévő, több országban is jelen lévő szereplők. Egyes piackutatások szerint a Mall Magyarországon nem tartozott az igazán nagy forgalmú webáruházak közé, a GKI Digital legutóbbi, idén májusban közzétett 2020-as rangsorágban a cég forgalom alapján a 15. helyen szerepel a hazánkban működő webáruházaknál.

Az Allegro ugyanakkor mind az eMAG-hoz, mind a cseh Alzához képest jelentősen nagyobb, tőkeerősebb vállalkozás, vagyis csak elhatározás kérdése, hogy a felvásárlással érintett piacokon mennyire kíván lehengerlő növekedést elérni, illetve megtartja-e a régi márkanevet, netán újat vezet be helyette.

A Mall nevére Magyarországon mindenesetre egyszer már komoly árnyékot vetett egy 2017-es csalási ügy, melyben hivatalosan egy munkatársa révén volt érintett a cég, melynek irodáiban rendőrségi és adóhatósági razzia is volt. 

A most bejelentett üzlet létrejöttének feltétele az érintett hatóságok jóváhagyása - erre várhatóan a jövő év első felében kerülhet sor.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról