Szerző: Koi Tamás

2021. március 19. 08:26

A home office idején serényen építkezik a Google

A tavalyinál valamivel kevesebb forrást, ugyanakkor így is jelentős összeget - mintegy hétmilliárd dollárt - különít el a Google az idei évben az új irodahelyiségek és adatközpontok építésére.

Idén is jelentős összegű forrást különít el az Alphabethez tartozó Google a működéséhez kapcsolódó ingatlanok fejlesztésére és bővítésére az Egyesült Államokban. A cég 2021-ben hétmilliárd dollárt értékben építhet új irodaházakat és adatközpontokat a tengerentúlon, ezzel párhuzamosan létrehozva mintegy 10 ezer új főállású pozíciót.

A tavalyi 10 milliárd dolláros ráfordításhoz képest valamelyest szerényebb költés ezúttal is a pandémia miatt megnövekedett ügyfélforgalom megfelelő minőségű kiszolgálását célozza, jelentette be Sundar Pichai, az Alphabet első embere csütörtökön.

google_construction

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A most ismertetett tervek közt szerepel egyebek mellett a nebraskai, dél-karolinai és texasi adatközpontok bővítése, valamint új atlantai, washingtoni, chicagoi és New York-i irodakomplexumok létrehozása. A Google emellett Kaliforniában is elkölt a tervek szerint egymilliárd dollárt az ingatlanfejlesztésekre.

A cég mindezt a pandémiás helyzet kellős közepén teszi, amikor a legtöbb vállalat - beleértve számos IT-céget, így a Google-t is - részben vagy teljes egészében home office üzemmódban működik. A társaság vezetésének tavaly nyári döntése alapján az Alphabet mintegy 84 ezer fős amerikai kollektívája idén nyárig biztosan otthon marad majd, de hasonló intézkedéseket hozott egyebek mellett a Facebook, a Twitter és az Amazon is a járványhelyzetre reagálva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról