:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 21. 08:41

Konténerbe zsúfolja új, mobil adatközpontját a Microsoft

Az Azure Modular Datacenterrel a vállalat gyorsan kiépíthető felhős infrastruktúrát kínál a településektől távoli területeken is.

Moduláris, mobil adatközponttal rukkolt elő a Microsoft: a vállalat Azure Modular Datacenter, vagy röviden MDC névre keresztelt megoldása a városoktól, illetve a hagyományos adatközpontoktól távoli területeket célozza, ahol a megfelelő infrastruktúra hiányában nem alakítható ki megfelelően stabil kapcsolat a vállalat felhőszolgáltatásaival.

A szállítókonténerbe csomagolt MDC-vel, a Microsoft adatközponti szintű erőforrásokat tenne elérhetővé az ügyfelek számára közvetlenül a munkaterületeken, ahol azzal akadálytalanul használhatók az Azure felhős szolgáltatásait. Az MDC kompakt adatközponti egysége a mostoha környezeti körülményeknek is ellenáll, legyen szó szélsőséges hőmérsékletekről vagy épp magas páratartalomról - de a konténerek még RF szigetelést is kapnak.

mdc

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az MDC-vel a helyszínen menedzselhetők és üzemeltethetők az adott vállalat számára fontos alkalmazások, sőt IoT-flotta is, illetve a megoldással valós idejű analitikai feladatok is kiszolgálhatók, ultraalacsony késleltetés mellett. A mobil adatközpont hagyományos módon, folyamatos online kapcsolat mellett is üzemeltethető, de lehetőség van csak bizonyos időközönkénti csatlakoztatásra, sőt, akár a hálózatról teljes egészében leválasztott használatra is. A stabil és biztonságos online kapcsolat biztosításához a Microsoft több műholdszolgáltatóval is együttműködést folytat, az adatkapcsolatot pedig folyamatosan monitorozza, annak gyengülése esetén pedig egy tartalék műholdas hálózatra vált át.

A nyerges vontatók mögé is csatolható mobil adatközpont a gyártó szerint nagyvállalati célra, például bányászattal foglalkozó cégeknek, sőt akár humanitárius segítségnyújtásokhoz vagy katonai felhasználásra is bevethető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.