Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 28. 07:57

Chrome OS-re is jön a WebAuthn támogatás

A szabványt támogató webes felületekre így már ujjlenyomat vagy PIN használatával is bejelentkezhetünk.

Megérkezett Chrome OS-re a webes azonosítás: a Google notebookos rendszere 88-as verziószámú frissítésével Web Authentication, röviden WebAuthn támogatást kap, a különböző online felületekre történő, jelszómentes bejelentkezéshez - akár PIN vagy ujjlenyomat segítségével.

Persze a funkció használatához a meglátogatott weboldal felől is szükség van a WebAuthn támogatására, ám ha ez adott, és a Chromebookon ujjlenyomat-olvasó is található, akkor a jelszó bepötyögésénél jóval kényelmesebben, egy érintéssel bejelentkezhetünk a megcélzott webes felületre. Az említett szenzor hiányában ugyanez az eszközön használt PIN beírásával is elvégezhető. Abban az esetben pedig, ha a felhasználó kétlépcsős beléptetést használ, az ujjlenyomat vagy PIN a folyamat második faktoraként vethető be.

chrweabuthn

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A támogatott weboldalaknál, mint például a Google, Twitter, Dropbox, a GitHub, a Microsoft oldalai vagy az Okta, a rendszer automatikusan felajánlja majd a WebAuthn használatát a későbbi bejelentkezésekhez. A ChromeOS 88 ezzel hiánypótló funkciót hoz, miután iOS-en annak támogatását már tavaly kiterjesztette a beléptetés második faktoraként.

A Google asztali rendszerének frissítése emellett a Chromebookok zárképernyőit is felrázza, azokat már személyre szabott "okoskijelzőként" is beállíthatják a felhasználók. A megoldással automatikusan behúzhatók háttérképként a Google Photosban tárolt, kijelölt fényképek, illetve olyan alapvető adatok is feltüntethetők a kijelzőn, mint az idő, időjárás vagy az éppen lejátszott zeneszámok adatai.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.