Szerző: Koi Tamás

2020. december 2. 10:08

2024-ig Rékasi Tibor marad a Telekom élén

Még legalább 2024 nyaráig maradhat a Magyar Telekom élén Rékasi Tibor, aki 12 éve csatlakozott a cégcsoporthoz, illetve 2018 óta a vállalat vezérigazgatója.

További három évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbította a Magyar Telekom Igazgatótanácsa Rékasi Tibor vezérigazgató mandátumát, jóval jelenlegi szerződésének lejárta előtt. Rékasit 2018 júliusában, az előző vezérigazgató, Christopher Mattheisen távozását követően nevezték ki a posztra, közvetlenül előtte a társaság lakossági vezérigazgató-helyettese volt, ezt megelőzően a cégcsoporthoz tartozó T-Systems Magyarország vezérigazgatói és az IQSYS ügyvezetői pozícióit töltötte be.

Rékasi egy kihívásokkal meglehetősen teli időszakban érkezett a Telekom élére, így már ő volt a vezérigazgató, amikor az egyik legnagyobb mobilpiaci rivális, a Vodafone felvásárolta a UPC Magyarországot, ezzel immár a Telekomhoz hasonlóan integrált szolgáltatóként kínálva teljes mobil- és vezetékes termékpalettát az ügyfeleknek. Rékasi idején kezdtek bele a szolgáltatók továbbá a mobilhálózatok generációváltásába, az 5G-s szolgáltatás kereskedelmi bevezetése mind a Telekomnál mind a már említett Vodafone-nál megtörtént már.

rekasi
rékasi tibor egy nyári rendezvényen (fotó: hwsw)

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A távközlési iparágat belülről ismerő források szerint Rékasi kormányzati kapcsolatai, illetve "együttműködési hajlandósága" jóval erősebbek a korábbi vezetéshez képest, részben ennek köszöneti 2018-as kinevezését és a mostani szerződéshosszabbítást is. Többek közt ez a jó viszony vezethetett oda, hogy a Telekom a kormányközeli vállalkozói kör tulajdonában lévő 4iG-val 2019 nyarán szándéknyilatkozatot írt alá a T-Systems nagyvállalati szolgáltatás-ügyfélkörének felvásárlásáról - az üzlet végül állítólag a vevőkörön belüli nézetkülönbségek miatt nem valósulhatott meg.

A pozíciójában megerősített vezetőre alighanem a következő években is komoly megmérettetés vár majd, így koronavírus miatt ideiglenesen kissé meggyengült szektor hazai piacvezetőjeként megoldást kell találnia az olyan értéknövelő szolgáltatások bevezetésére, melyért hajlandók a jelenleg adott esetben lényegesen szűkebb anyagi kerettel gazdálkodó egyéni és üzleti ügyfelek fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.