Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 26. 08:41

Ismét elhalasztotta a TikTok eladására kitűzött határidőt az USA

Ezúttal december 4-ig kap haladékot a ByteDance a szolgáltatással kapcsolatos aggályok eloszlatására.

HIRDETÉS

Újabb haladékot kap az Egyesült Államokban a TikTok tulajdonosi struktúrájának átrendezésére: az az USA külföldi befektetésekért felelős bizottsága, a CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States) ezúttal december 4-re tolta ki a korábban e hét péntekére, azaz november 27-ére kitűzött határidőt. A CFIUS indoklása szerint azért volt szükség az újabb halasztásra, mert a bizottságnak további időre van szüksége, hogy egy az ügyben a közelmúltban érkezett beadványt megvizsgálhasson.

A TikTok közösségi videós szolgáltatása tehát egyfajta "megtűrt" státuszban továbbra is ott van az Egyesült Államokban - noha helyzete egyre zavarosabb. A Trump adminisztráció nemzetbiztonsági kockázatok miatt vette tűz alá a kínai szolgáltatást, amelynek teljes kitiltásával fenyegetett az USA-ból, majd az ősz folyamán kilátásba helyezett megállapodásra végül Donald Trump elnök is áldását adta - eszerint a szolgáltatás új vállalatba szerveződik, TikTok Global néven, amelybe az eredeti tulajdonos, azaz a kínai ByteDance mellett az Oracle és a Walmart is bevásárolja magát, összesen 20 százalékos tulajdonrészt szerezve a cégből.

tiktokwars

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Többszöri hosszabbítás után az átszervezés határidejét november 12-re tűzte ki az Egyesült Államok, végül azonban utóbbit három amerikai tartalomkészítő perének köszönhetően ugyancsak elhalasztották - és láthatóan az ezt követő, november 27-i dátumot sem sikerült kőbe vésni.

Idő közben ugyanakkor a felek az átzservezés mikéntjén is faragtak: mint a Financial Times is írja, a ByteDance novemberben benyújtott indítványában már arról beszél, a TikTok egyesült államokbeli szolgáltatását szervezné külön entitásba, ez viszont teljes egészében az Oracle, a Walmart és a ByteDance amerikai befektetőinek birtokába kerülne. A kínai cég szerint az elmúlt két hónapban többféle megoldást is kínált a megállapodásra az Egyesült Államokkal, javaslataira azonban nem kapott lényegi visszajelzést.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 22:49

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.