Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 2. 09:54

Megússza a novemberi tiltást az Egyesült Államokban a TikTok

Három ismert amerikai tartalomkészítőnek köszönheti a győzelmet a platform.

Újabb győzelmet könyvelhet el az Egyesült Államokban a TikTok: Wendy Beetlestone, Pennsylvania egyik szövetségi bírójának döntése értelmében a szolgáltatás elkerülheti az eredetileg november 12-re kilátásba helyezett tiltást, amely elérhetetlenné tette volna a videómegosztót az országban.

A döntés érdekessége, hogy az nem a TikTok, hanem három, a platformon méretes követőbázissal rendelkező, egyesült államokbeli tartalomkészítő által indított per eredménye. Douglas Marland, Alec Chambers és Cosette Rinab keresetében arról beszélt, a TikTok betiltása megfosztaná őket bevételi forrásuktól, hiszen az országban elvesztenék a hozzáférést követőikhez, illetve ahogy a TechCrunch idézi, a platform által biztosított "professzionális lehetőségeknek" is búcsút inthetnének, mint például a különböző szponzorációk.

tiktokilllll

A TikTok az ősz folyamán többször is győztesen került ki a jogi csatározásokból, az USA kormányzatának eredeti döntése alapján már szeptember 27-én érvénybe lépett volna a szolgáltatásra vonatkozó első korlátozás, amelynek értelmében annak mennie kellett volna a Google és az Apple alkalmazásboltjaiból. Végül a felelős szövetségi bíróság határozatlan idejű halasztás mellett döntött, noha a november 12-re kiírt tiltáson, amely a TikTok telepített példányait is használhatatlanná tette (volna), nem változtatott.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Most ugyanakkor az eddig kőbe vésettnek tűnt dátumot is eltörölte a bíróság, amely indoklásában úgy fogalmaz, a kormányzat a TikTok esetében csupán elméleti nemzetbiztonsági kockázatokról beszél, amelyeknél (legalábbis amíg azok súlyossága be nem bizonyosodik) a platformot használó amerikai tartalomkészítők és azok követőinek érdekei többet nyomnak a latban. Ahogy a bíró is rámutatott, az Egyesült Államokban a TikTok mintegy százmillió aktív felhasználóval rendelkezik, amelyek fele napi szinten használja az alkalmazást.

Mindeközben tovább folynak a tárgyalások a TikTok új tulajdonosi struktúrájának kialakításáról, amelynek értelmében a szolgáltatás egy új vállalatba szerveződik, TikTok Global néven. Ebbe az eredeti tulajdonos, azaz a kínai ByteDance mellett az Oracle és a Walmart is bevásárolja magát, összesen 20 százalékos tulajdonrészt szerezve a cégből. Az üzletre korábban Donald Trump amerikai elnök is áldását adta.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról