Szerző: Koi Tamás

2020. november 25. 10:10

Előjogokat kapnának a német kontaktkövető app használói

A koronavírus terjedését visszaszorító, vagy lelassító okostelefonos kontaktkövető appok a járvány második hullámának tombolását láthatóan nem tudták érdemben befolyásolni, Németországban ezért most olyan törvénytervezet készül, mely egyes régiókban, tartományokban előjogokat biztosítana azoknak, akik az ország kontaktkövető appját, a Corona-Warn-t telepítik és használják.

HIRDETÉS

Vonzóbbá kell tenni a felhasználók számára a kontaktkövető alkalmazásokat, az új koronavírus világjárványra válaszul megjelenő, ám akár későbbi, hasonló fertőzési karakterisztikát mutató járványok során is bevethető appok ugyanis csak akkor lehetnek hatásosak, ha a felhasználók jelentős része telepíti azt az okostelefonjára. Ezt felismerve Németország legnépesebb tartománya, Észak-Rajna-Vesztfália most olyan törvényjavaslattal állt elő, mely különféle előjogokat biztosítana azoknak, akik használják a hivatalos német kontaktkövető appot, a Corona Warn-t.

A tartományi törvényjavaslat szerint így elősegíthetné az app terjedését, ha egyebek mellett a felhasználók a jövőben egy-egy rendezvényre, sporteseményre vagy szórakozóhelyre gyorsabb beléptetéssel juthatnának be. A javaslat ugyanakkor olyan elemeket is tartalmaz, mely vélhetően heves tiltakozást válthat ki német jogvédő körökben, így például a tartomány vezetése szerint hatékonyabbá válhatna a kontaktkutatás, ha az app helyadatokat is tárolna (a jelenlegi rendszerben ez kizárt). 

coronawarn_2

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A javaslat megalkotói ezzel együtt azzal számolnak, hogy a felhasználók kvázi jutalmazása hozzásegítheti a Corona Warn appot ahhoz, hogy a jelenleginél lényegesen nagyobb telepítési bázissal rendelkezzen. A Robert Koch-Institut által jegyzett app születésénél ott bábáskodott két német techológiai óriás, a Deutsche Telekom és az SAP is, a bevezetésre és a fejlesztésre - mely rekord idő alatt zajlott - pedig több mint 20 millió eurót költöttek.

A Corona Warn app az Európai Unió tagországainak körében a legnagyobb népszerűségnek örvendő nemzeti kontaktkövető applikáció, melyet Németországban eddig valamivel több mint 22 millióan telepítettek, ám így is csupán a teljes német lakosság alig több mint negyedének fut a telefonján a szoftver.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 09:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.