Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 30. 11:52

VPN-nel bővül a Google One

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap, igaz egyelőre csak Androidon.

Saját VPN-nel egészíti ki Google One előfizetési csomagját a Google, azt a 2 terabájt vagy annál nagyobb felhős tárterületet bérlő ügyfelek vehetik majd plusz díjazás nélkül igénybe. A megoldással, ahogy a hasonló szolgáltatások jelentős része, a Google is extra biztonsági réteget igyekszik nyújtani felhasználóinak, ha kétes védelmű vagy nyilvános Wi-Fi hálózatokat használnak.

Az egész pontosan VPN by Google One névre keresztelt szolgáltatás a Google One appból érhető el, ahol egy bökéssel bekapcsolható. A VPN nem csak a Google One ernyője alá tartozó szolgáltatások, de az adott telefon teljes online adatforgalmát védi - legalábbis androidos eszközökön, a megoldás ugyanis egyelőre csak a Google mobil operációs rendszerén vehető igénybe. A Google One weboldalán ugyanakkor a cég arról beszél, a szolgáltatás hamarosan további platformokra is eljut, beleértve az iOS mellett a Windows és macOS rendszereket is.

googleonevpn01

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Google ígérete szerint egyáltalán nem naplózza a VPN felhasználóinak hálózati forgalmát, illetve IP-címét sem rendeli hozzá tevékenységeihez - noha minimális mértékű naplózást végez, a szolgáltatás minőségének garantálására. A cég azt is kiemeli, a VPN-hez tartozó kliensoldali libraryk nyílt forráskódúak így azokat az érdeklődők szabadon górcső alá vehetik.

A VPN by Google One a hetekben elérhetővé válik, első körben az Egyesült Államokban, a következő hónapok során azonban a szolgáltatás további régiókban is megjelenik majd a havi 10 dollárért (hazánkban havi 3590 forintért) igénybe vehető, 2 terabájt online tárhelyet biztosító csomag előfizetői számára.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.