Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 30. 11:52

VPN-nel bővül a Google One

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap, igaz egyelőre csak Androidon.

Saját VPN-nel egészíti ki Google One előfizetési csomagját a Google, azt a 2 terabájt vagy annál nagyobb felhős tárterületet bérlő ügyfelek vehetik majd plusz díjazás nélkül igénybe. A megoldással, ahogy a hasonló szolgáltatások jelentős része, a Google is extra biztonsági réteget igyekszik nyújtani felhasználóinak, ha kétes védelmű vagy nyilvános Wi-Fi hálózatokat használnak.

Az egész pontosan VPN by Google One névre keresztelt szolgáltatás a Google One appból érhető el, ahol egy bökéssel bekapcsolható. A VPN nem csak a Google One ernyője alá tartozó szolgáltatások, de az adott telefon teljes online adatforgalmát védi - legalábbis androidos eszközökön, a megoldás ugyanis egyelőre csak a Google mobil operációs rendszerén vehető igénybe. A Google One weboldalán ugyanakkor a cég arról beszél, a szolgáltatás hamarosan további platformokra is eljut, beleértve az iOS mellett a Windows és macOS rendszereket is.

googleonevpn01

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Google ígérete szerint egyáltalán nem naplózza a VPN felhasználóinak hálózati forgalmát, illetve IP-címét sem rendeli hozzá tevékenységeihez - noha minimális mértékű naplózást végez, a szolgáltatás minőségének garantálására. A cég azt is kiemeli, a VPN-hez tartozó kliensoldali libraryk nyílt forráskódúak így azokat az érdeklődők szabadon górcső alá vehetik.

A VPN by Google One a hetekben elérhetővé válik, első körben az Egyesült Államokban, a következő hónapok során azonban a szolgáltatás további régiókban is megjelenik majd a havi 10 dollárért (hazánkban havi 3590 forintért) igénybe vehető, 2 terabájt online tárhelyet biztosító csomag előfizetői számára.

a címlapról