Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 14. 14:30

Eladósorba kerülhet a Honor

Iparági pletykák szerint a Huawei továbbadni készül a fiatalokat célzó okostelefon-branden.

A Honor brand, vagy legalábbis annak bizonyos részeinek eladására készülhet a Huawei a Reuters értesülései szerint. A lap a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, a kínai óriás több vállalattal, köztük a Digital China Grouppal is tárgyalásokat folytat a 2013-ban alapított, fiatalokat célzó, olcsóbb modelleket tömörítő brand értékesítéséről, miután az Egyesült Államok szankciói miatt kénytelen újrastrukturálni okostelefonos üzletágát. Az eladást követően a cég inkább a saját márkaneve alatt megjelenő eszközökre koncentrálna.

A források szerint egyelőre még azt sem fektette le pontosan a cég, hogy az üzletág mely részein ad túl, az üzlet mindenesetre a brandet, illetve a hozzá kapcsolódó kutatás-fejlesztési, illetve ellátásilánc-kezelési erőforrásokat is magában foglalhatja. A Honor 2,2 és 3,7 milliárd dollár közötti összegért találhat gazdára - a vevők közül a lap értesülései alapján az említett Digital China Group tűnik a legesélyesebbnek, ugyanakkor a TCL és a Xiaomi is versenyben van. Hivatalosan egyelőre egyik fél sem kommentálta az értesüléseket.

honorilll

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Honor márka számára az eladás egyértelmű előnyökkel járna, a Huawei-től elválva ugyanis nem vonatkoznának rá az Egyesült Államok kereskedelmi korlátozásai, amelyek a Huawei működését az okostelefon-piacon egyre inkább ellehetetlenítik. Először a Google ökoszisztémától kellett a kínai gyártónak elbúcsúznia, ami önmagában is fájdalmas gyomros, főként a nyugati piacokon, idén ősszel azonban saját HiSilicon Kirin processzorainak tervezésével és gyártásával is le kellett állnia, miután ahhoz partnereivel amerikai cégektől származó felszerelést is használt. Ennek megfelelően úgy tűnik, a rövidesen debütáló Huawei Mate 40 Pro lesz a gyártó utolsó készüléke, amelyben Kirin chip dolgozik.

A Honortól való megválás érezhetően visszafogná a Huawei az USA által folyamatos tűz alatt tartott okostelefonos ágazatának eladásait, miután az idei második negyedévben a Canalys becslései szerint a gyártó 55,8 millió eladott készülékének 26 százaléka, mintegy 14,6 millió darab viselt Honor logót - igaz ugyanakkor, hogy a Honor kínálatának legnagyobb részét kitevő, belépő- középszintű eszközök aránylag kis marzzsal dolgoznak. Az üzletág értékesítésével a kínai cég saját márkája alatt működő okostelefonos üzletágának megmentésére koncentrálhatna, amelyhez az eladás némi plusz tőkét is biztosíthat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról