:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 14. 10:56

Ősszel jön a Wear OS új frissítése

Egyszerűbb párosítással, kézmosáskövetéssel és más újításokkal jön a Google okosórás rendszere.

Az Apple után a Google is beszámolt okosórás rendszerének várható újdonságairól: az ősszel érkező Wear OS frissítéssel a vállalat gyorsabb alkalmazásindítást, és a több hasznos új funkciót vetít előre.

A küszöbön lévő OTA frissítés nagyban javítja majd a rendszer teljesítményét, illetve a telefonokkal való párosítási folyamatot is egyszerűsíti - noha ennek részleteiről a vállalat egyelőre nem beszélt. Az appok a Google ígérete szerint akár 20 százalékkal gyorsabban indulnak majd el az új verziót futtató okosórákon.

wrsupd01

Emellett az Apple-től ismert watchOS-hez hasonlóan a Wear OS-ben is megjelenik a globális koronavírus-járványra válaszul bevezetett kézmosáskövető funkció: az rendszer a kézmosás során egy 40 másodperces időzítőt indít el, hogy a viselők meggyőződhessenek róla, elég ideig súrolják kezeiket a csap alatt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Új időjáráselőrejelző-funkció is érkezik a platformra, a minimalista felületen egy helyen látható az aktuális hőmérséklet és időjárás, illetve a várható napi maximum és minimum hőfokok. Az edzéskövető funkciók is frissített, könnyebben kezelhető felhasználói felületet kapnak.

wrsupd02

A Wear OS frissítésének pontos dátumát a Google még nem árulta el, mindössze annyit közölt, az az ősz folyamán érkezik - vélhetően az Android 11 rajtjának környékén. A Wear OS továbbá a közeljövőben egy sor gyártó új készülékein is feltűnik, mint az Oppo, a Xiaomi és a Suunto, illetve támogatást kap a Qualcomm legújabb Snapdragon Wear 4100 és 4100 Plus viselhető eszközökbe szánt chipsetjeihez is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 00:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.