Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 14. 10:56

Ősszel jön a Wear OS új frissítése

Egyszerűbb párosítással, kézmosáskövetéssel és más újításokkal jön a Google okosórás rendszere.

Az Apple után a Google is beszámolt okosórás rendszerének várható újdonságairól: az ősszel érkező Wear OS frissítéssel a vállalat gyorsabb alkalmazásindítást, és a több hasznos új funkciót vetít előre.

A küszöbön lévő OTA frissítés nagyban javítja majd a rendszer teljesítményét, illetve a telefonokkal való párosítási folyamatot is egyszerűsíti - noha ennek részleteiről a vállalat egyelőre nem beszélt. Az appok a Google ígérete szerint akár 20 százalékkal gyorsabban indulnak majd el az új verziót futtató okosórákon.

wrsupd01

Emellett az Apple-től ismert watchOS-hez hasonlóan a Wear OS-ben is megjelenik a globális koronavírus-járványra válaszul bevezetett kézmosáskövető funkció: az rendszer a kézmosás során egy 40 másodperces időzítőt indít el, hogy a viselők meggyőződhessenek róla, elég ideig súrolják kezeiket a csap alatt.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Új időjáráselőrejelző-funkció is érkezik a platformra, a minimalista felületen egy helyen látható az aktuális hőmérséklet és időjárás, illetve a várható napi maximum és minimum hőfokok. Az edzéskövető funkciók is frissített, könnyebben kezelhető felhasználói felületet kapnak.

wrsupd02

A Wear OS frissítésének pontos dátumát a Google még nem árulta el, mindössze annyit közölt, az az ősz folyamán érkezik - vélhetően az Android 11 rajtjának környékén. A Wear OS továbbá a közeljövőben egy sor gyártó új készülékein is feltűnik, mint az Oppo, a Xiaomi és a Suunto, illetve támogatást kap a Qualcomm legújabb Snapdragon Wear 4100 és 4100 Plus viselhető eszközökbe szánt chipsetjeihez is.

a címlapról