Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 14. 10:56

Ősszel jön a Wear OS új frissítése

Egyszerűbb párosítással, kézmosáskövetéssel és más újításokkal jön a Google okosórás rendszere.

Az Apple után a Google is beszámolt okosórás rendszerének várható újdonságairól: az ősszel érkező Wear OS frissítéssel a vállalat gyorsabb alkalmazásindítást, és a több hasznos új funkciót vetít előre.

A küszöbön lévő OTA frissítés nagyban javítja majd a rendszer teljesítményét, illetve a telefonokkal való párosítási folyamatot is egyszerűsíti - noha ennek részleteiről a vállalat egyelőre nem beszélt. Az appok a Google ígérete szerint akár 20 százalékkal gyorsabban indulnak majd el az új verziót futtató okosórákon.

wrsupd01

Emellett az Apple-től ismert watchOS-hez hasonlóan a Wear OS-ben is megjelenik a globális koronavírus-járványra válaszul bevezetett kézmosáskövető funkció: az rendszer a kézmosás során egy 40 másodperces időzítőt indít el, hogy a viselők meggyőződhessenek róla, elég ideig súrolják kezeiket a csap alatt.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Új időjáráselőrejelző-funkció is érkezik a platformra, a minimalista felületen egy helyen látható az aktuális hőmérséklet és időjárás, illetve a várható napi maximum és minimum hőfokok. Az edzéskövető funkciók is frissített, könnyebben kezelhető felhasználói felületet kapnak.

wrsupd02

A Wear OS frissítésének pontos dátumát a Google még nem árulta el, mindössze annyit közölt, az az ősz folyamán érkezik - vélhetően az Android 11 rajtjának környékén. A Wear OS továbbá a közeljövőben egy sor gyártó új készülékein is feltűnik, mint az Oppo, a Xiaomi és a Suunto, illetve támogatást kap a Qualcomm legújabb Snapdragon Wear 4100 és 4100 Plus viselhető eszközökbe szánt chipsetjeihez is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról