Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 30. 13:01

Androidon és iOS-en is ingyenessé válnak a Google One biztonsági mentések

Csak egy Google-fiók kell a funkció használatához, a szolgáltatás új tárhelykezelőt is kap.

Új funkcióval bővül a Google One, a felhőszolgáltatásban már teljes biztonsági mentés tárolható az androidos készülékek mellett az iOS-es eszközökről is - ráadásul mindkét platformon teljesen ingyenesen.

A Google One szolgáltatás két évvel ezelőtt rajtolt el, az előfizetők abban a családtagokkal megosztható online tárhelyet, valós idejű terméktámogatást, illetve a Google online boltjaiban beváltható kedvezményeket kaphatnak, legkevesebb havi 2 dolláros előfizetési díj mellett. Tavaly a Google One az androidos telefonokhoz automatizált biztonsági mentéseket is bevezetett, amelyekkel az üzenetek, telepített alkalmazások, a készített fotók és videók és egyéb fontos adatok online is tárolhatók, így akkor sem vesznek el, ha a készülék valamiért használhatatlanná válik.

googonebackup

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Most az automatizált mentési funkció az iOS-es eszközök támogatásával bővül - illetve Google-fiók birtokában minden érdeklődőnek ingyenesen elérhetővé válik, a szolgáltatáshoz tartozó tárhelykezelő eszközzel egyetemben. A megoldás értelemszerűen azokban a régiókban vehető igénybe, ahol maga a Google One is elérhető, ezen országok listája azonban meglehetősen hosszú, azon Magyarország is ott van.

Az automatikus biztonsági mentések tehát Google One tagság nélkül is beállíthatók, amihez a keresőóriás iOS-en egy új, dedikált alkalmazást is kiad. Az ingyenesen használható mentések a Google-fiókokhoz járó, 15 gigabájtos ingyenes tárterületet használják - utóbbi áttekinthetőbb kezeléséhez most a Google One app, illetve a szolgáltatás webes felülete egy új kezelőfunkcióval is bővül. Ezen keresztül követhető, hogy a Drive, Gmail, netán a Photos felületén mely fájlok foglalják a legtöbb helyet, a tárterület így könnyebben rendben tartható, illetve a fölöslegessé vált tartalmak is gyorsan törölhetők.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:25

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.