Szerző: Koi Tamás

2020. július 10. 11:41

Önkéntes korlátozással kaphat engedélyt a Fitbit felvásárlására a Google

Önkéntes korlátozást vállal a Fitbit-felhasználók adatainak kezelése kapcsán a Google annak érdekében, hogy az Európai Bizottság rábólintson a két cég tavaly bejelentett felvásárlási megállapodására.

HIRDETÉS

Önkéntes kötelezettségvállalás révén jöhet létre a Google és a Fitbit tavaly novemberben bejelentett, 2,1 milliárd dollár értékű felvásárlási üzlete Európában - adta hírül tudósításában a Reuters. A hírügynökség névtelen informátorai szerint a Google vállalja, hogy nem fogja a Fitbit-felhasználók adatait hirdetések targetálására használni - mindezt annak reményében, hogy az Európai Bizottság versenyügyi szerve július második felében rábólintson az ügyletre.

A Fitbit felvásárlását szinte minden kontinensen heves támadások érték eddig, a legtöbb régióban pedig még nem született versenyhatósági döntés az üzlet engedélyeztetéséről. A különféle versenyügyi és adatvédelmi szervek és hatóságok, valamint jogi és civil szervezetek elsősorban arra hívták fel a figyelmet, hogy a mintegy 28 millió felhasználó legszemélyesebb adatai nem feltétlenül lesznek jó kézben a Google-nél.

fitbit_display

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A vevő az ügylet bejelentésekor nem véletlenül igyekezett leszögezni, hogy a Fitbit szolgáltatásai mögött álló infrastruktúra is változatlan marad, azaz a mintegy 28 millió aktív Fitbit-felhasználó felhőben tárolt fitnesszadatai nem kerülnek át a Google valamelyik adatközpontjába, azok kezelése és felhasználása alapvetően nem változik. A Google emellett azt is igyekezett leszögezni, hogy a Fitbit felvásárlása elsősorban a hardveres kompetenciák megszerzéséről szól, így a vállalat hatékonyabban kelhet versenyre a viselhető eszközök piacának csaknem 30%-a felett rendelkező Apple-lel.

Az Európai Bizottság július 20-án határoz a felvásárlás engedélyezéséről, illetve az esetleges további lépések szükségességéről. A feleknek július 13-ig van lehetőségük arra, hogy olyan önkéntes kötelezettségvállalást tegyenek, melyek meggyőzik a Bizottságot arról, hogy a felvásárlás nem ellentétes az uniós versenyjoggal. Ha ez nem sikerül, a protokoll szerint egy legalább négy hónapig tartó átfogó vizsgálat következhet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.