Szerző: Koi Tamás

2020. július 10. 11:41

Önkéntes korlátozással kaphat engedélyt a Fitbit felvásárlására a Google

Önkéntes korlátozást vállal a Fitbit-felhasználók adatainak kezelése kapcsán a Google annak érdekében, hogy az Európai Bizottság rábólintson a két cég tavaly bejelentett felvásárlási megállapodására.

Önkéntes kötelezettségvállalás révén jöhet létre a Google és a Fitbit tavaly novemberben bejelentett, 2,1 milliárd dollár értékű felvásárlási üzlete Európában - adta hírül tudósításában a Reuters. A hírügynökség névtelen informátorai szerint a Google vállalja, hogy nem fogja a Fitbit-felhasználók adatait hirdetések targetálására használni - mindezt annak reményében, hogy az Európai Bizottság versenyügyi szerve július második felében rábólintson az ügyletre.

A Fitbit felvásárlását szinte minden kontinensen heves támadások érték eddig, a legtöbb régióban pedig még nem született versenyhatósági döntés az üzlet engedélyeztetéséről. A különféle versenyügyi és adatvédelmi szervek és hatóságok, valamint jogi és civil szervezetek elsősorban arra hívták fel a figyelmet, hogy a mintegy 28 millió felhasználó legszemélyesebb adatai nem feltétlenül lesznek jó kézben a Google-nél.

fitbit_display

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A vevő az ügylet bejelentésekor nem véletlenül igyekezett leszögezni, hogy a Fitbit szolgáltatásai mögött álló infrastruktúra is változatlan marad, azaz a mintegy 28 millió aktív Fitbit-felhasználó felhőben tárolt fitnesszadatai nem kerülnek át a Google valamelyik adatközpontjába, azok kezelése és felhasználása alapvetően nem változik. A Google emellett azt is igyekezett leszögezni, hogy a Fitbit felvásárlása elsősorban a hardveres kompetenciák megszerzéséről szól, így a vállalat hatékonyabban kelhet versenyre a viselhető eszközök piacának csaknem 30%-a felett rendelkező Apple-lel.

Az Európai Bizottság július 20-án határoz a felvásárlás engedélyezéséről, illetve az esetleges további lépések szükségességéről. A feleknek július 13-ig van lehetőségük arra, hogy olyan önkéntes kötelezettségvállalást tegyenek, melyek meggyőzik a Bizottságot arról, hogy a felvásárlás nem ellentétes az uniós versenyjoggal. Ha ez nem sikerül, a protokoll szerint egy legalább négy hónapig tartó átfogó vizsgálat következhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról