:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 6. 09:10

Pontozással illusztrálná a vállalati rendszerek biztonságát a Microsoft

A Microsoft Defender ATP újítása a pontozás mellett a potenciális kockázatok orvoslására is javaslatot tesz.

Új biztonsági pontszámmal értékeli a Windows 10-es rendszerek védelmét a Microsoft Defender ATP: a szolgáltatással mind az egyes eszközök, mind a hálózat biztonsága ellenőrizhető - a hiányosságok lehetséges orvoslására pedig automatizált javaslatok is kérhetők.

Az újdonság elsősorban a nagyvállalati felhasználókat célozza, a "Microsoft Score for Devices" névre hallgató pontszámot az adminisztrátorok Microsoft Defender Security Centeren belül, a Threat and Vulnerability Management felületen követhetik. Ennek összeállításához a szolgáltatás a vállalati hálózati eszközöket a futó alkalmazások, az operációs rendszer, a felhasználói fiókok, illetve a hálózati és biztonsági beállítások szintjein is ellenőrzi. A pontszám mellett annak indoklása is ott van, így a problémás területeken gyorsan elvégezhetők a szükséges változtatások az adott rendszer vagy hálózat biztonsági konfigurációján.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megoldás egyik kiemelt erőssége, hogy azzal az egyes fiókokhoz tartozó jogosultságok is követhetők, így gyorsan elcsíphető például, ha egy felhasználó rendszergazdai eléréssel rendelkezik, miközben arra munkaköre alapján nincs szüksége. A pontszám mellé a szolgáltatása maga is egy sor ajánlást tesz az adott környezet biztonságának növelésére a talált hiányosságok alapján, amelyek potenciális biztonsági kockázatait is részletesen leírja.

A szükséges óvintézkedések kapcsán a rendszergazdák egy CSV formátumban exportálható listát is kapnak, amelyet megoszthatnak csapattagjaikkal is. Ahogy az ajánlott javításokat elvégzik, a szervezet biztonsági pontszáma is folyamatosan növekszik majd. A pontrendszer már használható, bizonyos területeken azonban még hiányos annak támogatása, az Intune mobileszköz-kezelő platformnál például előfordulhatnak fals hibaüzenetek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.