Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 8. 11:15

Július elején a Google Plus maradéka is búcsúzik

A közösségi oldal vállalati kiadásának helyét a Google Currents veszi át.

Heteken belül a Google Plus maradéka is eltűnik a Google termékpalettájáról: bár a keresőóriás már tavaly nyugdíjazta a közösségi oldal konzumer verzióját, a vállalati kiadás továbbra is használható maradt. Rövidesen azonban utóbbi is búcsúzik, miután elkészült Currents névre hallgató utódja, amelyre a Google idén július 6-tól a megmaradt Google Plus felhasználókat is átköltözteti.

A Currents bétája tavaly áprilisban vált elérhetővé, az akárcsak szebb napokat is látott elődje, a céges kommunikációt és együttműködést hivatott segíteni. A Currents nem elhanyagolható részben a Googel Plus kódbázisára épít, és annak ismert funkcionalitását is tartalmazza: lehetőség van benne különböző posztokat létrehozni, azokat megfelelő címkékkel ellátni, alattuk pedig a felhasználók hozzászólásokat, visszajelzéseket hagyhatnak és kérdéseket is feltehetnek.

googcurrents

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új szolgáltatásban a keresőóriás az egyéni felhasználók számára is jobb rálátást ad az egyes posztok utóéletére, abban bárki követheti a posztjaihoz tartozó analitikákat. A Currentst használó szervezetek vezetősége persze kiterjedtebb jogosultságokat kap, így a vállalati hírfolyamban ki is emelheti tartalmait, hogy azok biztosan eljussanak minden alkalmazotthoz. A többi posztot a szolgáltatás egyéni relevancia szerint rendezi, hogy mindenki a számára fontos tartalmakat lássa elsőként - persze keresni is lehetőség van a felületen, a posztokhoz megadott címkék segítségével, illetve időrendi sorrendbe is állítható a hírfolyam. A rendszergazdák továbbá egyedi hírfolyamokat is létrehozhatnak dolgozók bizonyos csoportjainak.

A nagyvállalati közösségi felület július 6-tól stabil kiadásban is elérhetővé válik, arra pedig a Google automatikusan elkezdi a korábbi céges Google Plus felhasználók migrálását - utóbbi folyamat várhatóan öt napot vesz majd igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról