Szerző: Koi Tamás

2020. május 27. 11:10

Év végéig marad a home office a Google-nél

Év végéig lényegében csak annak kell bejárnia a Google irodáiba, akinek nagyon muszáj a feladata ellátásához, illetve aki úgy érzi, nem bír tovább otthon maradni a négy fal között. A Google ezt olyannyira támogatja, hogy költségtérítést is fizet a cég azoknak, akiket az otthoni munka extra kiadásokba (például irodabútor vásárlása) vert.

Fokozatosan térhetnek vissza idén a Google irodáiba az új koronavírus járvány miatt otthoni munkavégzésre kényszerülő alkalmazottak világszerte - jelentette be a cég vezérigazgatója, Sundar Pichai egy tegnapi blogposztban. Amennyiben a járványügyi helyzet nem változik, illetve nem súlyosbodik, az irodák ősztől az alkalmazottak harminc százalékát tudják fogadni, szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett - de akinek nem muszáj bejárnia a feladatai ellátásához, az legalább év végéig otthonról dolgozhat.

A cég irodái a legtöbb régióban július 6-án nyithatnak, ettől az időponttól kezdődően akiknek személyesen is jelen kell lenniük az irodában - illetve kapacitástól függően akik önkéntesen jelen kívánnak lenni - heti- kétheti alkalommal egy munkanapot bent tölthetnek. Ez a teljes irodai kapacitás nagyjából 10%-os kihasználtságát jelentheti egészen szeptemberig, amikor a Google 30%-ra emeli az irodai fogadókapacitást.

googleplex
alkalmazott a googleplex irodakomplexum előtt

Téli kuckózáshoz

Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Téli kuckózáshoz Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

A cégvezető ezzel együtt leszögezi, az alkalmazottak jelentős részének az idei évben egyáltalán nem kell bejárniuk az irodába, ha ebben bármiféle változás történik, a felettes vezető értesíteni fogja őket. A cég olyannyira támogatja a kiterjesztett otthoni munkavégzést, hogy immár költségtérítést is biztosít az alkalmazottaknak az otthoni munkával kapcsolatosan felmerülő kiadásaik fedezésére. 

A Google így 1000 dollár (vagy annak megfelelő helyi pénzeszköz) értékben biztosít támogatást például irodabútorok vagy egyéb, a munkavégzés során használt felszerelés, berendezés vásárlásához.

 

a címlapról