Szerző: Koi Tamás

2020. május 27. 11:10

Év végéig marad a home office a Google-nél

Év végéig lényegében csak annak kell bejárnia a Google irodáiba, akinek nagyon muszáj a feladata ellátásához, illetve aki úgy érzi, nem bír tovább otthon maradni a négy fal között. A Google ezt olyannyira támogatja, hogy költségtérítést is fizet a cég azoknak, akiket az otthoni munka extra kiadásokba (például irodabútor vásárlása) vert.

Fokozatosan térhetnek vissza idén a Google irodáiba az új koronavírus járvány miatt otthoni munkavégzésre kényszerülő alkalmazottak világszerte - jelentette be a cég vezérigazgatója, Sundar Pichai egy tegnapi blogposztban. Amennyiben a járványügyi helyzet nem változik, illetve nem súlyosbodik, az irodák ősztől az alkalmazottak harminc százalékát tudják fogadni, szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett - de akinek nem muszáj bejárnia a feladatai ellátásához, az legalább év végéig otthonról dolgozhat.

A cég irodái a legtöbb régióban július 6-án nyithatnak, ettől az időponttól kezdődően akiknek személyesen is jelen kell lenniük az irodában - illetve kapacitástól függően akik önkéntesen jelen kívánnak lenni - heti- kétheti alkalommal egy munkanapot bent tölthetnek. Ez a teljes irodai kapacitás nagyjából 10%-os kihasználtságát jelentheti egészen szeptemberig, amikor a Google 30%-ra emeli az irodai fogadókapacitást.

googleplex
alkalmazott a googleplex irodakomplexum előtt

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cégvezető ezzel együtt leszögezi, az alkalmazottak jelentős részének az idei évben egyáltalán nem kell bejárniuk az irodába, ha ebben bármiféle változás történik, a felettes vezető értesíteni fogja őket. A cég olyannyira támogatja a kiterjesztett otthoni munkavégzést, hogy immár költségtérítést is biztosít az alkalmazottaknak az otthoni munkával kapcsolatosan felmerülő kiadásaik fedezésére. 

A Google így 1000 dollár (vagy annak megfelelő helyi pénzeszköz) értékben biztosít támogatást például irodabútorok vagy egyéb, a munkavégzés során használt felszerelés, berendezés vásárlásához.

 

a címlapról