Szerző: Koi Tamás

2020. június 3. 14:48

Ilyen lehet a Google új TV-s ütőkártyája

Hosszú hónapok óta kitartóan jelen van az a pletyka, miszerint a Google a nyáron új tévés eszközt mutat be, leváltva az immár hét éve bemutatott Chromecast streaming lejátszókkal bevezetett szemléletet. Most megérkeztek az első kiszivárgott képek az új médialejátszóról és annak felületéről.

Rövidesen lezárulhat egy korszak a Google-nél, lassan nyugdíjba vonulhatnak az először 2013-ban bemutatott, azóta rendkívül népszerűvé vált Chromecast médiastreaming eszközök, helyüket pedig egy új médialejátszó-platform veheti majd át - megtartva a kompatibilitást az elődökkel. Az XDA Developers jóvoltából most megjelentek az első kiszivárgott renderek a "Sabrina" kódnevű eszközről, illetve az első képernyőfotók a kezelőfelületéről.

google_sabrina1

Az eszközt, a tartozékként érkező távirányítót és a menürendszert ábrázoló, a magazin által megszerzett marketingvideó tavaly októberi, ennek megfelelően a végleges kiadás több tulajdonságában is eltérhet. Ugyanakkor a kiszivárgott képek megerősítik a korábbi értesüléseket, miszerint a Google új TV-s kütyüje Android TV-t (illetve Google TV-t) futtat majd és radikális változást hoz majd többek közt az eddigi tartalomstruktúrában.

google_sabrina2

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Így a kiszivárgott fotók is megerősítik többek közt, hogy a menüstruktúra elsősorban az egyedi tartalmakra fókuszál majd, ezeket helyezi előtérbe, nem pedig hagyományos, alkalmazás-katalógust kínál, amiből a néző kiválaszthatja, hogy melyik platformon keresztül szeretne tartalmat fogyasztani. Vagyis a felhasználó ugyanazt az interfészt látja majd akkor, amikor a Netflix, a YouTube vagy éppen az HBO kínálatából választ. Az egyik felvételen megjelenik emellett az új távirányító is, melyen többek közt ott van a Google Asszisztens dedikált gombja is.

google_sabrina3

A menüstruktúrába a képek alapján a klasszikus OTT tartalmak mellett a YouTube TV révén élő adások is helyet kapnak, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban képzelhető el, hogy a kütyü segítségével kényelmesen kiválthatóak legyenek a hagyományos, lineáristévé-előfizetések. Az eszközhöz tartozó távirányítóval az új tévés médialejátszó alighanem hasonlóan vezérelhető majd, mint az Amazon Fire TV vagy a Roku lejátszója - vélhetően a Google elsősorban e két eszközzel szemben igyekszik majd megerősíteni pozícióját streaming tartalomfogyasztást támogató, tévére csatlakoztatható lejátszók mezőnyében. 

Az új Google tévés tartalomlejátszója valamikor a nyár során debütálhat, a pletykák szerint körülbelül 80 dolláros fogyasztói áron, vagyis 10 dollárral drágábban, mint a Chromecast-kínálat jelenlegi csúcsát képező Chromecast Ultra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.