Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 26. 10:34

Új okostelefonos biztonsági chippel állt elő a Samsung

A frissen bejelentett Secure Element elektronikus útlevelekbe is eljuthat.

HIRDETÉS

Új, okostelefonokba szánt biztonsági chipet jelentett be a Samsung: a S3FV9RR kódszámú eszközt a gyártó kulcsrakész megoldásként kínálja majd a partnereknek, a hozzá tartozó biztonsági szoftverrel egybecsomagolva.

A frissen bejelentett Secure Element, vagy röviden SE a gyártó ígérete szerint a bootolási folyamatok biztosítása mellett az izolált tárterületek, illetve az olyan feladatok védelmére is bevethető, mint például a mobilos bankolás és fizetés. A chip CC EAL (Common Criteria Evaluation Assurance Level) 6+ besorolást kapott, amely a mobilos komponensek által elérhető legmagasabb biztonsági fokozat.

samsechip

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az eszközzel a Samsung aránylag gyorsan le tudott zongorázni egy generációváltást, a chip elődjét, a CC EAL 5+ plecsnit viselő S3K250AF-t ugyanis nem is olyan régen, februárban jelentette be. Az új modelltől a cég duplázott biztonságos tárhelykapacitást ígér, az továbbá már hardveres RoT (Root of Trust) és secure boot támogatással érkezik.

Miután önálló biztonsági chipről van szó, annak hatékonysága az adott készülék saját processzorának biztonsági teljesítményétől független, így bármilyen eszközbe beépítve azonos biztonsági szintet kínál, legyen szó csúcs- vagy belépőkategóriás telefonokról vagy akár IoT készülékekről. A Samsung új SE-jét az okostelefonok mellett többek között elektronikus útlevelekbe, illetve kriptovaluták tárolását célzó hardveres pénztárcákba szánja. A chip várhatóan az idei harmadik negyedévben jut el a gyártókhoz.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:38

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.