Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 4. 12:45

Agresszív ívet kapnak a Samsung új vállalati monitorai

A három méretben érkező T55 szériával a cég az irodákba is ívelt kijelzőket vinne.

A vállalati monitorokat is hajlítgatni kezdi a Samsung, a gyártó bejelentette legújabb, T55 néven rajtoló, erősen ívelt monitorcsaládját, amelyekkel a gamerek helyett most a céges felhasználókat célozza.

A készülékek legfontosabb megkülönböztető jegye a szegmensben elterjedt vállalati kijelzőkkel szemben, azok agresszív görbülete: a panelek 1000R-s hajlítást kaptak, azaz ívük a játékosokat célzó eszközök zöménél is jóval látványosabb. Az 1000R érték azt jelenti, hogy az eszközök íve egy 1000 milliméter, vagyis 1 méter sugarú kör ívére illeszkedik. Ahogy az AnandTech is kiemeli, a Samsung a Szöuli Nemzeti Egyetem kórházának professzora által készített, klinikai tanulmányra hivatkozva döntött az erős hajlítás mellett, mondván, ez az érték az emberi látómezőhöz is jobban passzol, mint a lapos, vagy enyhén hajlított monitorok, ezáltal a szemet is kevésbé terheli.

samsungcrv2

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A vállalat összesen három, különböző méretű modellt dob piacra a T55 széria zászlaja alatt, ezek a 24 hüvelykes C24T55, a 27-es C27T55, valamint a 32 hüvelykes C32T55 monitorok. Méretüktől eltekintve az eszközök szinte minden paramétere megegyezik, beleértve a dizájnt is: azok oldalsó és felső peremeit a gyártó igyekezett vékonyra szabni, hátoldalát pedig szövetborítással vonta be. A monitorokhoz tartozó állvánnyal csak a kijelzők dőlésszöge állítható.

A készülékek mindegyikében Full HD felbontású, 16:9-es képarányú VA panelt találunk, 75 hertzes maximális frissítési rátával, 4 milliszekundumos válaszidővel, illetve 3000:1-es kontrasztaránnyal. A kijelzők az sRGB skála 119 százalékát, míg az AdobeRGB és a DCI-P3 esetében azok 88 százalékát fedik le. A készülékek a VESA Adaptive Sync, illetve az azzal lényegében egyező AMD FreeSync technológiát is támogatják. Csatlakozókból egy DisplayPort, egy HDMI és egy D-Sub aljzat is jutott a monitorokra, így akár a vállalati flottában megmaradt régebbi eszközökkel is használhatók. A legkisebb monitort leszámítva az eszközökbe 5 wattos hangszórók is jutottak. A vállalat egyelőre nem árulta el, mikor és milyen áron tervezi piacra dobni az eszközöket.

 

a címlapról