Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 14. 10:40

Tizenegyszeresére ugrott a videohívások száma a Teamsben

Továbbra is rohamtempóban növekszik a Microsoft online kollaborációs platformja.

Világszerte tovább zakatol a koronavírus járvány miatti távmunka, ami óriási lendületet ad az online kollaborációs platformok növekedésének. A megugró felhasználószámokkal az elmúlt hetekben már a Microsoft Teams, a Slack és a Zoom is többször eldicsekedett, noha utóbbi platformnál a biztonsági problémáknak is bőven jutott a reflektorfényből. A Microsoft most újabb számokat közölt a hízó Teamsről, amely március végén megdöntötte a szolgáltatásban egy nap alatt online találkozókban töltött idő rekordját: március 31-én összesen 2,7 milliárd percet meetingeltek a Teams felhasználói. Ez a korábbi, március 16-án mért 900 milliós csúcsérték háromszorosa.

A vállalat közleménye szerint továbbá a felhasználók a globális homeoffice-ban kétszer gyakrabban kapcsolják be kameráikat az online meetingek során - amelyek száma márciusban a korábbi érték tizenegyszeresére növekedett. A legtöbben egyébként Norvégiában és Hollandiában nyitottak a videós online találkozókra, a két országban a hívások 60 százalékánál volt aktív a kamera. A lista másik végén India található, itt csak a meetingek 22 százaléka használt videót is, ami a Microsoft szerint részben a régió jellemzően gyengébb internetkapcsolatainak tudható be.

mstms

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Szintén érdekes, hogy a vállalat adatai alapján a távmunkában a munkaidő is megnyúlni látszik, március folyamán több mint egy órával nőtt az átlagosan egy nap alatt a felhasználók első és utolsó Teams interakciója között eltelt idő. Igaz ahogy a vállalat kapcsolódó posztjában fogalmaz, ez nem feltétlenül jelent több egy napra eső munkaórát, az otthonról dolgozó alkalmazottak egyszerűen máshogy osztják be nap közben az idejüket, mint az irodában. Eközben a szolgáltatás mobilon is feszes tempót diktál, február eleje és március vége között négyszeresére nőtt heti aktív felhasználóinak száma a hordozható platformokon.

A Microsoft eközben új funkciókkal is igyekszik kiszolgálni a gyarapodó felhasználóbázist, a korábban bejelentett virtuális kézfeltartás lehetősége a videohívások közben még ebben a hónapban globálisan elérhetővé válik, illetve hamarosan az AI-ra támaszkodó, videóháttér-változtatási funkció is egyedi opciókkal bővül. Utóbbi a rivális Zoom egyik komoly erőssége, így nem csoda, hogy a Microsoft is igyekszik a népszerű funkciót minél előbb beépíteni saját fegyvertárába is. Mindezek mellett még idén érkezik majd a valós idejű, ugyancsak AI alapú zajszűrés is a szolgáltatásba.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:41

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.