Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 15. 12:45

Kódmentes fejlesztői platformot vesz a Google

Az AppSheet ismeretlen összegért kerül a vállalat birtokába, miközben megtartja ügyfélbázisát.

Fejlesztői platformot kebelez be a Google, a keresőóriás a "kódmentes" platformjáról ismert AppSheetet vásárolja fel, amely a cég Google Cloud stratégiáját egészíti majd ki. A felvásárlás összegét a felek nem közölték.

A 2012-ben alapított AppSheet platformja öt éve érhető el élesben, a cég pedig ez alatt az idő alatt tekintélyes ügyfélkört épített ki, amelyben többek között a Pepsi, a Toyota, a Whirlpool, a Global Cancer Institute, a Costco és a KLB Construction is ott van. A cég nem most találkozik először a Google-lel, ügyfeleinek már most is lehetőséget biztosít a G Suite, illetve Google Cloud adatforrásokkal való integrációra, az olyan felhős megoldások, mint az Office 365, a Salesforce, vagy épp a Dropbox mellett.

googappsheet

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Google tervei szerint az AppSheet a felvásárlás lezárultával a Google Cloud csapatát erősíti majd, miközben továbbra is megtartja a külső szolgáltatások és platformok támogatását is, beleértve az Android mellett az iOS-t is. Az AppSheet ügyfeleinek sincs okuk aggodalomra, ahogy arra a cég kapcsolódó blogposztjában is rámutat, szolgáltatásait változatlanul használhatják majd, sőt azok bővülésére is számíthatnak majd a mélyebb Google Cloud integrációnak hála - a vállalat továbbá természetesen az új ügyfelek érkezésére is nyitott marad.

A Google tervei szerint tehát az akvirált cég a Google Cloud stratégiájába illeszkedik, a vállalatok körében segítve a kódmentes fejlesztés elterjesztését, a munkafolyamatok hatékony automatizációját, az alkalmazásintegrációt és az API kezelést is. Az AppSheet arra számít, a későbbiekben a cég a Google széles körű tapasztalatainak hála olyan területeken is megvetheti majd a lábát kódmentes fejlesztőplatformjával, mint pénzügyi szolgáltatások vagy épp a média.

a címlapról