Szerző: Hlács Ferenc

2019. december 20. 11:58

Játékstúdiót kebelez be a Google

A nem egész három éves kanadai Typhoon Studios a Google Stadia csapatát bővíti majd.

Egyre sokasodnak az akvizíciók a gaming szegmensben az ünnepek küszöbén: a napokban a Facebook erősítette meg, hogy játékstreaming szolgáltatást fejlesztő céget vásárol, most pedig a Google jelentette be, hogy felvásárolja a Typhoon Studios játékstúdiót.

Egy kifejezetten fiatal, kevesebb mint három évvel ezelőtt alapított stúdióról van szó, amely 26 alkalmazottat számlál - ráadásul még egy játékot sem adott ki. A montreali központú vállalat első játéka mindenesetre nincs messze, a Journey to the Savage Planet című sci-fi kalandjáték a cég tervei szerint január 28-án debütál, és PC-n, illetve PlayStation és Xbox platformokon is elérhető lesz - illetve a felvásárlást követően jó eséllyel a Google Stadia streaming szolgáltatásának portfóliójához is csatlakozik majd. A Typhoon Studios társalapítói között egyébként Alex Hutchinson, a Ubisoft korábbi kreatív igazgatója, illetve Red Schneider, az Electronic Arts volt vezető producere is ott van.

journey

A keresőóriás egész biztosan azért döntött a csapat bekebelezése mellett, hogy a plusz kompetenciával és (igaz nem túl vaskos) tartalmi háttérrel vonzóbbá tegye streaming megoldását, amelynek rajtja kissé döcögősre sikerült, sokak szerint a cégnek még egy darabig legalábbis meg kellett volna tartania rajta a béta címkét.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Hosszú távon a szolgáltatás népszerűsítésében kulcsszerepet játszanak majd az exkluzív tartalmak, így érthető, hogy a Google igyekszik minél tempósabban bővíteni házon belüli fejlesztőcsapatainak, stúdióinak lajstromát. A fentebb említett, hamarosan érkező Journey to the Savage Planet esetében persze nem valószínű, hogy a cég az exkluzivitás érdekében kihátrálna a rajt mögül a többi platformon, a Typhoon Studios későbbi címei ugyanakkor már könnyen lehet, hogy csak a Google streaming szolgáltatásán lesznek elérhetők. Az akvirált stúdió a Stadia csapatával dolgozik majd tovább Kanadában - a felvásárlás összege kapcsán a felek nem közöltek részleteket.

a címlapról