Szerző: Hlács Ferenc

2019. december 13. 14:39

Valós idejű tolmácsfunkcióval bővül a telefonos Google Assistant

A Google Fordítóból már ismerő megoldás az okoshangszórók után a Androidra és iOS-re is eljut.

HIRDETÉS

Androidra és iOS-re is érkezik a Google Assistant valós idejű fordítási funkciója. Az Interpreter mode a keresőóriás virtuális segédjével szerelt okoshangszórókon és okoskijelzőkön egy ideje már elérhető, telefonokon azonban a rajt egészen idáig váratott magára.

A funkció hangparanccsal kapcsolható be, persze továbbra is angol nyelven, a “Hey Google, help me speak Thai” vagy épp a “Hey Google, be my German translator” utasításokkal. Ezután a telefon a diktált szöveget lefordítja, illetve a kiválasztott nyelven fel is olvassa, sőt beszélgetés közben automatikusan válaszokat is ajánl, hogy felpörgesse a beszélgetést. Az Assistant fordítója a Google szerint jelenleg 44 nyelvet támogat. Az Automatikus felismerés mellett lehetőség van a lefordítandó szövegek billentyűzetes bevitelére is, ha épp nem akarunk hangosan beszélni az adott környezetben.

googleassistantill

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Interpreter Mode érkezését okoshangszóróira a Google még év elején, a januári CES-en jelentette be, de már jóval korábban, a cég két éve bemutatkozott Pixel Buds fülhallgatókon is láthattuk a megoldást - persze a fordítás felolvasásához már ott is elő kellett venni a telefont, így észszerűbb lépés inkább az asszisztenshez kötni a funkciót, függetlenül attól, milyen eszközön nyitjuk meg a Google segédjét.

Hasonló funkcionalitás egyébként a dedikált Google Fordító alkalmazásból is elérhető, ez a Google Assistant nélküli telefonokon is gond nélkül haszánlható. Persze kérdés, hogy ha a valós idejű fordítás már ott van egyik széles körben Androidon és iOS-en is elérhető alkalmazásában is, a Google miért látta szükségét az Assistanttel való integrációnak, a cég mindenesetre azzal érvel, a felhasználóknak így nem kell plusz egy appot letölteni.

 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.