Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 17. 11:26

Jövőre kaphat Stadia integrációt az Android TV

Kiszivárgott a Google okostévés ütemterve, a cég az Android TV rendszer újdonságai mellett referenciakészüléken is dolgozik.

Stadia integrációt kaphat az Android TV következő kiadása: az XDA Developers értesülései szerint a Google számos más újítás mellett a megjelenés előtt álló játékstreaming szolgáltatását is szorosan beépíti majd okostévés platformjába. A lap egy neve elhallgatását kérő forrására hivatkozik, aki a Google az Amszterdamban megrendezett idei International Broadcasting Convention tévéipari világtalálkozón tartott előadásáról szivárogtatott ki diákat. Utóbbiak képet adnak a keresőóriás következő két éves ütemtervéről az Android TV kapcsán.

Ezek alapján a Stadia integráció várhatóan jövőre érkezik, az Android 11 R tévékre szabott verziójában. Az okostévés használat persze már az Android TV-s integráció előtt is lehetséges lesz, Chromecast Ultrával már a rajttól lehetőség van a nagy képernyőre továbbítani a streamelt tartalmakat. Noha telefonok esetében először csak a tavalyi és idei Pixel modelleket támogatja a szolgáltatás, a Google a későbbiekben androidos okostelefonok jóval szélesebb körét vonja majd be a Stadia ernyője alá, az Android TV-vel együtt.  A vállalat játékstreaming szolgáltatása egyébként várhatóan novemberben indul, noha első körben csak bizonyos régiókban lesz elérhető, havi 10 dolláros indulóáron - jövőre havidíjmentes konstrukciót is ígér a Google. Érdemes azt is észben tartani, hogy a havidíj csak a platform kapuit nyitja meg, a játékok nagy részét azon külön kell majd megvásárolni.

andrtv

Az International Broadcasting Convention rendezvényen felvillantott ütemtervből ugyanakkor több más érdekesség is kiderül, az Android 10 Q rendszer például megújult Play Store-t hoz a tévés felületekre, illetve új hirdetési mezők is megjelennek majd (tesztjelleggel) a kezdőképernyőkön. Az Android 10-zel egy előzetes hozzáférési programot is indít a Google, Assistant for Operators címmel, amelyben a szolgáltatóknak lehetőségük nyílik saját megoldásaikkal, kifejezéseikkel testre szabni a keresőóriás virtuális asszisztensét. A verzióhoz a Google továbbá összesen ötezer tévére optimalizált appot ígér a Play Store-ban.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A 2020-ban érkező Android 11 R-rel ez a szám egészen nyolcezerig kúszik majd fel, miközben a hirdetők lehetőségei is bővülnek majd a tévés felületen - legalábbis, ha a fentebb említett új mezők nem váltanak ki túl negatív visszhangokat a felhasználók oldalán. A cég várakozásai szerint ennél a kiadásnál válik majd széles körben elérhetővé az Assistant for Operators program, illetve ugyanitt várható a Stadia integráció is.

Az időszak egyik különösen érdekes újítása továbbá, hogy az alatt a Google egy "Hero" eszköz kiadását tervezi, új generációs okosotthoni UX-szel a fedélzetén - beleértve a Google Lens megoldását is, amely egyre kiterjedtebb gépi tanulásra támaszkodó képességekkel bír. Egyelőre nem világos, hogy a vállalat pontosan milyen eszközt képzel el, egy komplett tévéről, netán egy tévéokosítóról van szó (noha utóbbi területen a vállalat korábbi próbálkozásaival nem igazán aratott sikert) ahogy azt sem, az saját, vagy valamelyik gyártópartnerének neve alatt lát majd napvilágot. Ami a 2021-es, Android 12 S-re vonatkozó terveket illeti, a vállalat az időszakban már második generációs Hero eszközével számol, illetve a 10 ezres alkalmazásszámot is szeretné elérni a tévés Play Store-ban.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról