Szerző: Koi Tamás

2019. december 6. 10:48

Átszervezik a Telekomot, 450 munkavállaló távozik

A szervezeti átalakulásokról fog szólni az jövő év első néhány hónapja a Magyar Telekomnál. A cég december elején bejelentette, hogy jövő év elején 450 munkavállalójától megválik, ezzel párhuzamosan az agilis módszertan bevezetésével kívánja fokozni versenyképességét.

A jövő év első napjától kezdve új irányítási struktúrát vezet be a Magyar Telekom. A legnagyobb hazai távközlési cég átalakulása az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb transzformációja a vállalaton belül, melyhez hasonlóra legutóbb nagyjából tíz évvel ezelőtt volt példa, amikor a lakossági üzletág átalakulásával távozott a cégtől Winkler János vezérigazgató-helyettes. A mostani változások ezúttal is elsősorban a lakossági szegmenst érintik, és ezúttal is távozik egy vezérigazgató-helyettes a cégtől, igaz, hivatalosan saját kezdeményezésére.

A legfontosabb strukturális változásként az igazgatóság döntése értelmében az Ügyvezető Bizottság feladatai és hatáskörei átcsoportosításra kerülnek egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez. Emellett az Igazgatóság döntött arról, hogy 2020. január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst a lakossági szegmenssel együtt az integrált Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki - írja közleményében a Telekom.

telekom_szekhaz_reszlet

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A társaságirányítási struktúra egyszerűsítése érdekében az Igazgatóság döntött arról, hogy az Ügyvezető Bizottság jelenlegi feladatait és hatásköreit egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez helyezi át, továbbá az Ügyvezető Bizottság átalakul, és agilis módszertan szerint „Leadership Squad”-ként működik tovább. Ezen változás eredményeként 2020. január 1-i hatállyal a Társaság Ügyvezető Bizottsága, mint döntéshozó testület megszűnik.

A társaság szerint 

A menedzsmentstruktúra korszerűsítésének célja, hogy elősegítse a hatékonyabb felsővezetői döntéshozatalt annak érdekében, hogy a változó piaci környezetben a vállalat fokozza versenyképességét, és az agilis működés révén tovább javítsa az ügyféligények gyors kiszolgálását.

A változásokkal nagyjából egy időben, 2020. február 29-ével saját kezdeményezésére távozik a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, Szabó János, akinek az utódja Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmenségnek jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

A társaság emellett bejelentette, hogy a jövő év első negyedévében "legfeljebb" 450 munkavállalót érintő létszámleépítést hajt végre, a nem vezető beosztású munkavállalók pedig ezzel párhuzamosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról