Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 29. 13:44

Elegánsabb irányt céloz a legújabb Cat strapatelefon

A Cat S52 az elődök masszív kialakítását vékonyabb házra cseréli, hasonló víz-, por-, és ütésállóság mellett - a motorháztető alatt ugyanakkor középszintű vas dolgozik.

A strapabíróság mellett a külcsínre is hangsúlyt fektet a Cat, pontosabban a brandet gondozó Bullitt Mobile legújabb okostelefonja, a Cat S52. A készülék a gyártótól eddig megismert, masszív kialakítást vékonyabb, elegánsabb dizájnra cseréli, miközben a cég ígérete szerint megtartja a brandtől elvárt fizikai védelmet is.

cat03

Bár a készüléket továbbra sem fogja senki összekeverni egy hagyományos telefonnal, a 9,69 milliméteresre karcsúsított készülékház már sokkal közelebb áll a fősodorbeli dizájntrendekhez, mint az egy centis vastagságot jócskán meghaladó elődök. Az S52-t lehetőségünk volt testközelből is szemügyre venni, az pedig kézbe fogva semmivel nem tűnik testesebbnek egy átlagos, vékony tokba bújtatott okostelefonnál - cserébe esetében nem indokolt a tok használata.

JÓ FOGÁS, KÖZEPES VAS

Az eszközt a brand egyik védjegyének számító, nyers alumíniumkeret övezi, hátlapja pedig az ismert, gumis tapintású borítást kapta, amely kellemes, stabil fogást biztosít az eszközön - ami kifejezetten jó élmény az üvegszendvicsek tengerében. Az előlapon megmaradt a Cat telefonoktól ismert, kissé kitüremkedő gumikarima, ami az eszközt kijelzővel lefelé ejtve is védi a panelt az ütődésektől. A csatlakozók kipattintható ajtajai eltűntek az eszközről, ami kényelmesebb használatot biztosít, és nincs hatással a víz-, illetve porállóságra. Bár a készülék már sokkal inkább idomul a fősodorbeli dizájntrendekhez, kávamentes kijelzőre, vagy akár notch-ra nem érdemes esetében számítani, az előlapon továbbra is ott vannak a vaskos alsó-felső peremek, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapon kapott helyet.

cat02

A 5,65 hüvelykes, Corning Gorilla Glass 6 borítású, 18:9-es IPS kijelző felbontása 1440x720 pixel, a panel pedig vizes kézzel, illetve kesztyűben is változatlanul kezelhető, ahogy azt a cégtől megszokhattuk. A strapabíró házban középkategóriás hardvert találunk, kezdve egy nyolc darab, Cortex-A53 maggal operáló Mediatek Helio P53 processzorral, illetve 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájt belső tárhellyel, amelyet microSD kártyával bővíthetünk. Jó hír, hogy a készülékre az USB-C mellett hagyományos, 3,5 milliméteres jack csatlakozó is került.

cat01

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A hátlapon egyetlen kamerát találunk, amely a 12 megapixeles Sony IMX363 szenzorra épít - utóbbi többek között egyes Pixel telefonokból lehet ismerős. A gyártónak itt kimondott célja volt, hogy több kamera helyett inkább egyetlen, jó minőségű szenzort tegyen az S52-re, ami elsőre határozottan jó döntésnek tűnik, persze majd élesben derül ki, hogy a kivitelezés hogyan is sikerült. Az előlapra egy 8 megapixeles kamera jutott. A Cat S52-ben egy 3100 mAh kapacitású akkut találunk, amely bár számottevően karcsúbb, mint például az S61 4500 mAh-s monstruma, a cég ettől is kényelmes, másfél napos üzemidőt ígér - az persze megint csak a gyakorlatban válik majd el, ténylegesen hogyan teljesít az akku.

cat04

Mindez egy IP68-as besorolású készülékházban található, vagyis a pornak teljes mértékben ellenáll, víz alatt pedig egy méter mélységben akár fél óráig is használható. A telefonnak ütésállóságért sem kell a szomszédba mennie, a MIL 810G szabvány plecsnijét is megkapta, így másfél méteres esést is kibír, kemény felületre - ha pedig mégis probléma adódna ilyen körülmények között, arra a gyártó garanciája két évig kiterjed.

A Cat S52 hazánkban idén november 12-től lesz kapható, bruttó 180 ezer forintos ajánlott végfelhasználói áron. Bár a fenti, középszintű specifikációk fényében az ár határozottan borsos, akinek kifejezetten strapabíró eszközre van szüksége, érdemes lehet szemügyre vennie az eszközt - főként azt is figyelembe véve, hogy az Android 9-cel érkező készülék garantált frissítést kap Android 10-re, illetve a biztonsági frissítéseket is garantáltan megkapja, az azok megjelenését követő 90 napon belül.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról