Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 4. 13:10

Már kaphatók a Samsung óriástévéi

A moduláris Micro LED eszközökből akár gigászi, 292 hüvelykes 8K variáns is elérhető - az árért ugyanakkor a céget az érdeklődőknek külön kell megkeresni.

Megkezdte Micro LED óriástévéinek árusítását a Samsung, a leginkább a projektorok ellen hadba induló "The Wall" néven emlegetett termékek több méretben is elérhetők lesznek, a 73 hüvelykes, Full HD konfigurációtól egészen az irdatlan, 292 hüvelykes, 8K variánsig. Noha a gyártó egyelőre nem közölt árakat, a készülékek garantáltan csillagászati összegekért lesznek elérhetők, jó eséllyel a cég abszolút prémium 4K és 8K QLED termékvonalainak árazását is meghaladva.

samsungthewall01

A tévék a gyártótól ismert, káva nélküli Micro LED moduljaiból épülnek fel: az egyenként 806,4x453,6 milliméteres modulok felbontása 960x540 pixel, akár brutális, 2000 nites csúcsfényerőre képesek, továbbá 10000:1-es kontrasztarányt és 16 bites színmélységet produkálnak. Az AnandTech szerint továbbá az egyenként vezérelhető LED-ek mérete az eszközökön mindössze alig 0,84 négyzetmilliméter, a modulok maximális frissítési gyakorisága pedig 120 hertz. Az eszközök betekintési szög terén valamelyest elmaradnak az ismert IPS és OLED megoldásoktól, annak értéke vízszintesen 155 fok, függőlegesen pedig 135 fok.

samsungthewall02

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A különböző méretű variánsokat a gyártó a fenti modulokból legózza össze, a 73 hüvelykes, legkisebb elérhető modellt négy hasonló modul alkotja, összesen Full HD felbontást biztosítva a készüléknek. A 4K modell lényegében az alapmodellből használ fel négy darabot, magyarán 16 modulból áll - képátlója pedig 146 hüvelykre ugrik. A legnagyobb modell 292 hüvelyk, felbontása pedig a korábban említett 8K.

Az eszközökhöz tartozó multimédiás egység a HDR10+ tartalmak támogatása mellett egy sor szolgáltatást is elérhetővé tesz, beleértve a Netflixet és a YouTube-ot is, valamint természetesen a gyártó okosotthon-platformja, a SmartThings is ott van a listán. Miután az árak nem ismertek, az érdeklődő vásárlóknak külön meg kell keresni a Samsungot, ha a The Wall széria valamelyik modelljét megvásárolnák. A gyártó az igényeknek megfelelően egyedi ajánlatot ígér az ügyfeleknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról