Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 4. 13:10

Már kaphatók a Samsung óriástévéi

A moduláris Micro LED eszközökből akár gigászi, 292 hüvelykes 8K variáns is elérhető - az árért ugyanakkor a céget az érdeklődőknek külön kell megkeresni.

HIRDETÉS

Megkezdte Micro LED óriástévéinek árusítását a Samsung, a leginkább a projektorok ellen hadba induló "The Wall" néven emlegetett termékek több méretben is elérhetők lesznek, a 73 hüvelykes, Full HD konfigurációtól egészen az irdatlan, 292 hüvelykes, 8K variánsig. Noha a gyártó egyelőre nem közölt árakat, a készülékek garantáltan csillagászati összegekért lesznek elérhetők, jó eséllyel a cég abszolút prémium 4K és 8K QLED termékvonalainak árazását is meghaladva.

samsungthewall01

A tévék a gyártótól ismert, káva nélküli Micro LED moduljaiból épülnek fel: az egyenként 806,4x453,6 milliméteres modulok felbontása 960x540 pixel, akár brutális, 2000 nites csúcsfényerőre képesek, továbbá 10000:1-es kontrasztarányt és 16 bites színmélységet produkálnak. Az AnandTech szerint továbbá az egyenként vezérelhető LED-ek mérete az eszközökön mindössze alig 0,84 négyzetmilliméter, a modulok maximális frissítési gyakorisága pedig 120 hertz. Az eszközök betekintési szög terén valamelyest elmaradnak az ismert IPS és OLED megoldásoktól, annak értéke vízszintesen 155 fok, függőlegesen pedig 135 fok.

samsungthewall02

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A különböző méretű variánsokat a gyártó a fenti modulokból legózza össze, a 73 hüvelykes, legkisebb elérhető modellt négy hasonló modul alkotja, összesen Full HD felbontást biztosítva a készüléknek. A 4K modell lényegében az alapmodellből használ fel négy darabot, magyarán 16 modulból áll - képátlója pedig 146 hüvelykre ugrik. A legnagyobb modell 292 hüvelyk, felbontása pedig a korábban említett 8K.

Az eszközökhöz tartozó multimédiás egység a HDR10+ tartalmak támogatása mellett egy sor szolgáltatást is elérhetővé tesz, beleértve a Netflixet és a YouTube-ot is, valamint természetesen a gyártó okosotthon-platformja, a SmartThings is ott van a listán. Miután az árak nem ismertek, az érdeklődő vásárlóknak külön meg kell keresni a Samsungot, ha a The Wall széria valamelyik modelljét megvásárolnák. A gyártó az igényeknek megfelelően egyedi ajánlatot ígér az ügyfeleknek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.