Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 4. 13:10

Már kaphatók a Samsung óriástévéi

A moduláris Micro LED eszközökből akár gigászi, 292 hüvelykes 8K variáns is elérhető - az árért ugyanakkor a céget az érdeklődőknek külön kell megkeresni.

Megkezdte Micro LED óriástévéinek árusítását a Samsung, a leginkább a projektorok ellen hadba induló "The Wall" néven emlegetett termékek több méretben is elérhetők lesznek, a 73 hüvelykes, Full HD konfigurációtól egészen az irdatlan, 292 hüvelykes, 8K variánsig. Noha a gyártó egyelőre nem közölt árakat, a készülékek garantáltan csillagászati összegekért lesznek elérhetők, jó eséllyel a cég abszolút prémium 4K és 8K QLED termékvonalainak árazását is meghaladva.

samsungthewall01

A tévék a gyártótól ismert, káva nélküli Micro LED moduljaiból épülnek fel: az egyenként 806,4x453,6 milliméteres modulok felbontása 960x540 pixel, akár brutális, 2000 nites csúcsfényerőre képesek, továbbá 10000:1-es kontrasztarányt és 16 bites színmélységet produkálnak. Az AnandTech szerint továbbá az egyenként vezérelhető LED-ek mérete az eszközökön mindössze alig 0,84 négyzetmilliméter, a modulok maximális frissítési gyakorisága pedig 120 hertz. Az eszközök betekintési szög terén valamelyest elmaradnak az ismert IPS és OLED megoldásoktól, annak értéke vízszintesen 155 fok, függőlegesen pedig 135 fok.

samsungthewall02

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A különböző méretű variánsokat a gyártó a fenti modulokból legózza össze, a 73 hüvelykes, legkisebb elérhető modellt négy hasonló modul alkotja, összesen Full HD felbontást biztosítva a készüléknek. A 4K modell lényegében az alapmodellből használ fel négy darabot, magyarán 16 modulból áll - képátlója pedig 146 hüvelykre ugrik. A legnagyobb modell 292 hüvelyk, felbontása pedig a korábban említett 8K.

Az eszközökhöz tartozó multimédiás egység a HDR10+ tartalmak támogatása mellett egy sor szolgáltatást is elérhetővé tesz, beleértve a Netflixet és a YouTube-ot is, valamint természetesen a gyártó okosotthon-platformja, a SmartThings is ott van a listán. Miután az árak nem ismertek, az érdeklődő vásárlóknak külön meg kell keresni a Samsungot, ha a The Wall széria valamelyik modelljét megvásárolnák. A gyártó az igényeknek megfelelően egyedi ajánlatot ígér az ügyfeleknek.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.