Szerző: Hlács Ferenc

2018. október 12. 14:19

Magyarországora is jön a Honor 8X

Ismét a jó ár-érték arány volt a cél, ebbe most egy hatalmas kijelző is belefért.

Európába is megérkezik a Honor 8X, a Huawei fiatalokat célzó albrandjének legújabb modellje. A Honor modellek hagyományosan jó ár-érték arányukról ismertek, a cég most is igyekszik ezen a vonalon maradni. A dizájn a Huwei csúcsmodellekét követi, a kijelző tetején belógó, kisméretű notch-csal, illetve az oldalak mellett már a panel alján is minimálisra nyírt kávákkal.

h8x01

A telefon még mai léptékkel nézve is méretes, 6,5 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, a szokottnál is nyújtottabb, 19,5:9-es képaránnyal és 1080x2340-es felbontással (396 PPI). Emögött egy Hisilicon Kirin 710 processzort találunk, négy darab 2,2 gigahertzes Cortex-A73 maggal és négy 1,7 gigahertzre állított Cortex-A53-mal. Ez a teljesítményt nézve kifejezetten biztató, a chip ugyanazt a processzormag-felállást hozza ugyanis, mint az idei csúcsmodellekből ismert Kirin 970, csak épp 0,1-0,2 gigahertzcel alacsonyabb órajelen, illetve előző generációs gyártástechnológia mellett. Így ha a lapka nem is éri utol a zászlóvivőket, jó eséllyel maga is derekas teljesítményt produkál. A telefon 4 gigabájt RAM-mal és igény szerint 64 vagy 128 gigabájt tárterülettel lesz elérhető, ez utóbbi microSD kártyával bővíthető.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A telefon üveg hátlapján két kamerát találunk: egy 20 megapixeles érzékelőt, kiegészítve egy 2 megapixeles szenzorral a mélységérzékeléshez, ami különböző effekteket, például utólagos háttérelmosást tesz lehetővé. Az előlapra egy 16 megapixeles kamera jutott. A méretes telefonba egy 3750 mAh kapacitású akku jutott, ez ugyan kisebb, mint a Honor 8X-nél egyébként kisebb kijelzővel szerelt csúcsmodellből, a P20 Próból megismert telep, ugyanakkor szerényebb teljesítményű processzort is kell táplálnia.

h8x02

A Honor 8X a vállalat szerint hazánkban október 29-től lesz elérhető, a 64 gigabájtos modell ajánlott fogyasztói ára bruttó 100 ezer forint, a 128 gigabájtosé pedig bruttó 115 ezer forint lesz. Ez kifejezetten vonzó ajánlat lehet a gyártó részéről, főleg ha valaki kifejezetten nagyméretű panellel szerelt telefon után kutat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról