Szerző: Gálffy Csaba

2014. november 17. 11:45

Ugorj fejest az újdonságokba!

Új formátumú képzéssel jelentkezik a HWSW, gyakorlatorientált, élő kódolással tarkított workshopot szervezünk. 4 órás blokkokban a 2014-es újdonságokról, első kézből szerzett tapasztalatokkal.

Haladó fejlesztők számára is komoly terhet jelent az újdonságok követése, még akkor is, ha minden nap ezekkel a technológiákkal dolgoznak. Ezért szerveztünk egy új formátumú képzést, amelyen a résztvevők repülőrajtot vehetnek az újdonságok megismerésében. A workshopokat olyan oktatók tartják, akik már hosszú hónapok óta használják az újdonságokat, így első kézből szerzett tapasztalatokat tudnak átadni a hallgatók számára. A dokumentációt mindenki fellapozhatja, mi azonban az új lehetőségek józan értékelését nyújtjuk, a potenciál mellett a kockázatok is teret kapnak.

Az Android idén történetének egyik legfontosabb frissítését kapta, az iOS pedig a tavalyi vizuális ráncfelvarrás után 2014-ben a motorháztető alatt újult meg, új API-kkal és egy vadonatúj programozási nyelvvel, a Swifttel. Hasonló ütemű fejlődés tapasztalható a keresztplatformos fejlesztés területén is, a korábban legalábbis egyedinek számító megközelítések (például egységes C++ kódbázis) mára kipróbált, sikeres modellekké váltak. Ennek megfelelően a workshopon is külön blokk foglalkozik ezekkel a lehetőségekkel.

Jövő várhatóan nagyot robbannak az okosórák, ideje tehát megismerkedni az Android Wear platformmal is. Hogyan programozható, miben hasonlít és miben különbözik a telefonos-tabletes Androidtól - ezek az egyszerű kérdések. A nehezebbek: szüksége van-e az appodnak okosórás kimenetre, és ha igen, akkor hogyan tudod azt a legjobb felhasználói élménnyel megvalósítani? Ezekre keressük a választ az Android Wear workshopon.

A Microsoft oldalán talán még komolyabb az átalakulás, a Win32-t a cég szép csendben nyugdíjazza és immár platformokon át a WinRT API-készletre fogad. Mit kell tudni erről az "universal app"-nak nevezett új platformról, és hogyan tud a Win32 örökébe lépni - PC-n, tableten és okostelefonon egyaránt.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az iOS sokszor zárt és korlátozott rendszerként írjuk le, de ezen a platformon is van lehetőség alacsony szintű programozásra. A Distinction/Skyscanner fejlesztői azt mutatják be, hogy a szenzorok nyers adatait kiolvasva és feldolgozva hogyan lehet olyan komplex gesztusok érzékelését leprogramozni, amelyeket a "gyári" rendszer nem tud, és hogyan, miért érdemes ezeket beleépítenünk az appunkba.

A workshopok intenzív, gyakorlatorientált képzések. Minden résztvevő számára ajánljuk, hogy hozza magával számítógépét és kövesse élőben, ahogy körbejárjuk és kipróbáljuk a fenti technológiákat. A szükséges szoftverkörnyezetről részletes tájékoztatót küldünk az esemény előtti héten.

A workshopok időpontja december 1. és 2., az eseményt a BME Q épületében tartjuk. Részletek és regisztráció az esemény oldalán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról