Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 31. 11:35

Szinte keret nélkül érkezik az új profi Acer-monitor

Grafikusoknak szánja legújabb, 32 hüvelykes 4K monitorát az Acer. A BM320 kijelző pengevékony oldalsó és felső kávát kapott, így a monstrumból akár több darab is egymás mellé állítható, a kép látványos megtörése nélkül.

Ultravékony keretbe foglalt, méretes 4K monitort leplezett le az Acer: a vállalat "ZeroFrame" sorozatába tartozó kijelző a gyártó szerint professzionális felhasználás során is gond nélkül megállja a helyét. A nagyméretű 4K monitorok népszerűsége az utóbbi időben folyamatosan növekszik, mind a játékosok, mind az üzleti felhasználók körében. Igaz a hasonló eszközökhöz általában kifejezetten borsos árcédula párosul, cserébe egy megfelelően terebélyes készülék akár egy többmonitoros összeállítást is kiválthat.

Ez a helyzet az Acer BM320 monitorával is, amely 32 hüvelykes képátló mellett 3840x2160 pixelt vonultat fel, 138 PPI pixelsűrűséggel. Ekkora méreten, az adott felhasználó igényeitől függően akár négy ablak is aránylag kényelmesen kezelhető. Az eszköz ugyanakkor, a Dell XPS notebookjaira emlékeztető, pengevékony kereteknek hála, kifejezetten jól használható több kijelzős elrendezésben is, akinek a 32 hüvelyk is kevés lenne, akár több BM320-at is sorba állíthat, a képet az oldalsó szélek alig törik meg.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Miután egy grafikusoknak szánt monitorról van szó, az eszköz lefedi az Adobe RGB és a Rec. 709 színskála 100 százalékát, illetve a DCI-P3 skála 90 százalékát. A kijelző továbbá 10 bites színmélységgel rendelkezik, amely 64-szerese a hagyományos, 8 bits monitorokénak. A BM320 mindezeken túl a felső kategóriás monitorokból megszokott ergonómiai funkciókat is hozza, azaz az állványának magassága állítható, illetve maga a kijelző is tetszés szerint elforgatható, használható vízszintes és függőleges vagy portré módban is, illetve dőlésszöge is igény szerint állítható.

A ZeroFrame hívószó egyébként nem most kerül először elő a gyártó portfóliójában, azt már többek között a tavaly debütált, ívelt Predator X34 21:9-es gamer monitorhoz is hozzácsapta, noha ott még nem volt ennyire látványosan vékony a kijelzőkeret. A cég egyelőre nem közölte a BM320 monitor árát vagy a megjelenés tervezett dátumát, ugyanakkor miután a készülék elsősorban a profi szakembereket célozza, valószínűleg egy vaskosabb összegre számíthatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról