Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 2. 15:52

Online tranzakciókkal foglalkozó céget vett a PayPal

Bevásárol a PayPal, az eBaytől hamarosan elszakadó vállalat az online tranzakciókkal foglalkozó Xoomot akvirálta, 890 millió dollárért. A frissen megvett cég szolgáltatásai a felvásárlás lezárultát követően változatlanul elérhetők lesznek.

Felvásárolja versenytársát, a Xoom online pénzforgalmi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatot a PayPal. Az akvizícióval a bekebelezett cég szolgáltatásai és technológiája is az e-fizetési óriáshoz kerül. A PayPal mintegy 890 millió dollárt fizetett a vállalatért.

A 2001-ben alapított, több mint 300 főt foglalkoztató, San Franciscó-i székhelyű Xoom elsődleges profilját a digitális, jellemzően nemzetközi pénzátutalás jelenti, ehhez több szolgáltatása is kapcsolódik, amelyekkel a felhasználók az egymás közötti pénzküldés mellett számlákat is fizethetnek vagy mobiltelefonos egyenlegüket is feltölthetik. A szolgáltatás az egyes országok bevándorlói körében kiemelten népszerű, akik keresetük egy részét azzal küldik haza családjaiknak - lényegesen olcsóbban, mint hagyományos eszközökkel, banki átutalással vagy Western Unionnal.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A 2013 óta a tőzsdén is jelen lévő Xoom a felvásárlásával a PayPal vezérigazgatója, Dan Schulman szerint elsősorban Mexikóban, Indiában, Kínában, a Fülöp-szigeteken és Brazíliában erősíthetnek, ahol az akvirált cég különösen kiterjedt felhasználói bázist tudhat magáénak. A Xoom a felvásárlás lezárultát követően is független szolgáltatásként működik majd tovább, az elnök-vezérigazgatójJohn Kunze szerint az akvizíció lehetőséget ad majd a további, globális terjeszkedésre is. A felvásárlás a tervek szerint még a 2015 negyedik negyedévében lezárul.

Ezzel párhuzamosan a PayPal lassan az eBaytől való elszakadás végére is pontot tesz, a 2014 szeptemberében bejelentett búcsú ebben a még idén júliusban megtörténik. Ezt követően - a Fortune szerint egész pontosan július 20-án - a vállalat független cégként megy majd tőzsdére. A válás egyébként a PayPal gyors ütemű fejlődésének tudható be, amely lendületesebben nő, mint a szolgáltatást felvásárló online piactér, az eBay. A cég 2002-es, százmillió dollár körüli forgalmát 2013-ra 7 milliárd fölé hizlalta, amivel az eBay 16 milliárd dolláros bevételének jelentős részéért felelt. Ezzel párhuzamosan a tranzakcióknak egyre kevesebb részét tették ki az ebayes vásárlások, azok néhány évvel korábbi 50 százalékról tavaly már 30-ra estek vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról