Szerző: Dojcsák Dániel

2011. július 15. 12:10

Korlátlan tárhely MP3-aknak az Amazonnál

Az Amazon komoly fejlesztéseket hajt végre az Amazon Cloud Drive és a Cloud Player online zenelejátszó szolgáltatásaiban. Ennek keretében a fizetős ügyfelek mostantól korlátlan mennyiségű zenét tárolhatnak az Amazon tárhelyén.

Az Amazon cloud tárhelyén a felhasználók eddig is tárolhatták saját zenei fájljaikat, amiket bármilyen számítógépről elérhettek a Cloud Playeren keresztül. Eredetileg minden fiókhoz 5 gigabájt tárhely járt, amit 20 dolláros éves díjért cserébe az Amazon 20 gigabájtra növelt. Mostantól a bővítést megvásárló ügyfelek bármilyen MP3 és AAC fájlt feltölthetnek, azok nem számítanak bele a kvótába. Egyetlen érdekes kitétel van a bejelentésben, mégpedig az, hogy ez az ajánlat csak korlátozott ideig él.

Verseny az előfizetők kegyeiért

A lépés egyértelműen válasz az Apple iCloud és a Google Music szolgáltatásokra, amik szintén hasonló lehetőséget kínálnak a felhasználóknak saját muzsikáik online tárolására. A Google Music, ami egyébként jelenleg még béta állapotban van, 20 ezer zeneszám tárolását engedi ingyenesen, arról viszont egyelőre még szó sincs, hogy ehhez társul-e majd valamilyen fizetős opció. Az Apple viszont már felfedte a kártyáit, ősszel indul az iTunes Match, amivel a felhasználók szintén 20 ezer, nem az iTunes-ról származó fájlt is elérhetővé tehetnek a cloudban évi 25 dollárért.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Amazon felhasználók viszont a zenék mellett képeket, videókat és dokumentumokat is feltölthetnek személyes tárhelyükre, igaz erre a jövőben is vonatkozik majd a limit. Ebben jelenleg a Google látszik megint kiugró szereplőnek, ugyanis a Google+ felhasználóknak a 2000 pixel szélességűnél kisebb képekre megszűnik a kvóta a Picasán, azaz bárki végtelen mennyiségű képet tölthet fel, amennyiben a közepes minőségi beállítást választja. Ez egyébként a weben nézegetéshez, az események, élmények megosztásához tökéletesen elég, lévén a legtöbb felhasználó 1680 vagy maximum 1920 széles képernyőfelbontást használ. A Google+-ba olvadó Picasán egyelőre úgy tűnik, hogy csak a nagy felbontású képek tárolásánál számít majd a korlát.

iPhone-ra nincs

A bejelentéssel együtt bemutatkozott még az Amazon Cloud Player for Web iPadre optimalizált változata, ami az eddig is elérhető PC, Mac OS, Android verziók tudását hozza el az Apple tabletjére is. Így iPaden is lejátszhatóak lesznek a cloudban, illetve a helyben tárolt zenék is egy kényelmes kliensen keresztül. Viszont az iPod Touch illetve iPhone verzióról továbbra is mélyen hallgat az Amazon - előfordulhat, hogy az App Store validáción nem menne át valamilyen megkötés miatt az alkalmazás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról