Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 22. 09:49

A tökéletes fotók azonosítása Androidon, gépi tanulással

Firebase ML Kit paraméterezési tapasztalatok, egy valós projekt kapcsán.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Melyek a képelemzés alapjai, illetve milyen lehetőségeket nyújt ehhez a Firebase ML Kit? Fejes Ádám, a Supercharge Android fejlesztője a 2019-es HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián tartott előadásában bemutatja a Firebase ML Kit arcfelismerő rendszerének a paraméterezési lehetőségeit, illetve azt, hogyan lehet a lehető leggyorsabban kiszolgálni a felhasználókat. A Supercharge egyik 2019-es machine learning projektjében ugyanis fontos szempont volt, hogy ne várassák túl sokat a felhasználóinkat - a csapat rengeteget kísérletezett azzal, hogy milyen módon tudja optimalizálni algoritmusát. Ehhez megvizsgálták az optimalizációk hatását az eredmények pontosságán és a futási időn, különböző eszközökön, a végső cél pedig az volt, hogy megtalálják az adott feladathoz legjobban illeszkedő bemeneti formátumot és arcfelismerő rendszer paraméterezést. Az előadás a projekt értékes tapasztalatait járja körbe.

15:39
 

A tökéletes fotók azonosítása Androidon gépi tanulással - Fejes Ádám (Supercharge)

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról