Szerző: Bőle György

2020. október 20. 13:00

Miért és mikor érdemes Go-ban programozni? 2020

Nézzük meg mikor és miért érdemes bevetni az egyre népszerűbb Go programnyelvet, és hasonlítsuk is össze más nyelvekkel!

A Go programozási nyelv IT távlatokban már nem számít kifejezetten újdonságnak, hiszen megjelenése 2009-re datálható. Népszerűsége az utóbbi években azonban egyre meredekebben ível felfelé, a HackerRack 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Szabó Dávid, a LeanNet társalapítójának és senior szoftvermérnökének a HWSW free! meetup sorozat 2020. október 15-i Go-fejlesztői állomásán elhangzott előadása során megviszgáljuk, hogy miért és egyáltalán mikor érdemes Go-ban programozni illetve, hogy a nyelv tervezői: Rob Pike, Robert Griesemer és Ken Thompson milyen célkitűzésekkel indultak neki a fejlesztésnek. Ezenfelül igyekszünk összehasonlítani a Go-t más népszerű nyelvekkel (például Python és Java), azért hogy egyszerűbb legyen eldönteni: vajon érdemes-e belevágni a Go-ba?

Az érdeklődők a Go nyelvvel a HWSW 2020. november 9-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Go programozás alapjai című gyakorlatorientált, online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak Szabó Dávid, illetve a fenti meetupon szintén előadó Németh Krisztián vezetésével. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

17:46
 

Miért és mikor érdemes Go-ban programozni? 2020 - Szabó Dávid (LeanNet)

Még több videó

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról