Szerző: Bőle György

2020. október 20. 13:09

Párhuzamosság és konkurencia a Go nyelvben

Vizsgáljuk meg, mi áll a Go alkalmazások kiváló skálázódása mögött.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Németh Krisztián, a LeanNet - Adabit szoftvermérnökének a HWSW free! meetup sorozat 2020. október 15-i Go-fejlesztői állomásán elhangzott előadásban egy haladó témáról lesz szó közérthetően: a párhuzamos és a konkurens programozás világáról, amely a modern üzleti alkalmazásokban egyre hangsúlyosabb. Tisztázzuk, mi a kettő között a különbség és példákon keresztül megmutatjuk, hogyan támogatja a Go a konkurens programozást. Az előadás megértéséhez sem Go, sem konkurens programozási előismeretek nem szükségesek, aki tud Helló világ! programot írni bármilyen nyelven, az megértheti.

Az érdeklődők a Go nyelvvel a HWSW 2020. november 9-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Go programozás alapjai című gyakorlatorientált, online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak Németh Krisztián, illetve a fenti meetupon szintén előadó Szabó Dávid vezetésével. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

16:19
 

Párhuzamosság és konkurencia a Go nyelvben - Németh Krisztián (AdaBit)

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról