Szerző: Bőle György

2020. november 5. 12:50

Go Serverless

Esettanulmány: Go backend szolgáltatás AWS Lambdán.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A serverless megoldások körül egyre nő a hype, egyre több cég alkalmazza a workflow-jában bizonyos részfeladatokra, vagy akár teljes szolgáltatások megvalósítására. Felmerülhet a kérdés, ha az alkalmazásunk egy halom lambda function-ből áll, hogy lesz karbantartható az egész rendszer, és hogy tudunk tisztességes architektúrát, struktúrát adni a rendszernek ilyen környezetben?  A Shapr3D-nél jelenleg minden backend szolgáltatás az AWS Lambda infrastruktúráján fut és ezeket mind Go-ban írják. Szabó Richárd, a cég szoftvermérnökének a HWSW free! meetup sorozat 2020. október 15-i Go-fejlesztői állomásán elhangzott előadásában ezek fejlesztése során szerzett tapasztalatait és a módszertanát mutatja be röviden: hogy strukturáljuk a szolgáltatásainkat AWS Lambda környezetben, miért jó mindezt Go-ban csinálni, illetve mik ennek a hátulütői?

Az érdeklődők a Go nyelvvel a HWSW 2020. november 9-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás, a Go programozás alapjai című gyakorlatorientált, online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

18:04
 

Go Serverless - Szabó Richárd (Shapr3D)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról